Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911 GT2 RS

Nieuws: Porsche 911 GT2 RS

Porsche 911 GT2 RS als 'MR' weer snelste op de Ring

06.11.2018

De 911 GT2 RS was eventjes de snelste straatlegale auto op de Nürburgring. Totdat zustermerk Lamborghini dwars ging zitten met haar nieuwste wapenfeit: de Aventador SVJ. Weg record. Maar Porsche heeft weer teruggeslagen.

Porsche wil en zal zoveel mogelijk Ring-records op z'n naam hebben staan. Althans, daar heeft het alle schijn van. Zelfs al was een record al lang en breed binnen, en durfde geen andere partij zich er nog aan te wagen, dan kunnen de Zuffenhausers het niet laten het zelf aan te scherpen met iets snellers. Zo reed de hypermoderne 919 Hybrid Evo onlangs de 35 jaar oude tijd van de Porsche 956 C uit de boeken.

Gunfactor
Geen record lijkt meer veilig voor Porsche. Zelfs haar eigen niet. Vanwaar toch die bijna ziekelijke drang? Zeg het maar, maar een beetje gênant voelt het wel. Alsof Porsche het een ander niet gunt. Zelfs concerngenoot Lamborghini niet, zo blijkt.

Afgelopen ging de Aventador SVJ (deze helleveeg) nog eens 2,27 seconden sneller over het 20,8 kilometer lange circuit dan de al belachelijke snelle tijd van de 911 GT2. Een nieuw Ring-record was daarmee een feit. Van korte duurt, want Porsche liet de 911 GT2 RS modificeren door Manthey-Racing, MR afgekort, en in die gedaante doet de Porsche-topper er 6:40,3 minuten over. Nog een 4 seconden sneller dan de 'Lambo'.

Eerlijk?
Of dit eerlijk is, omdat de 911 GT2 RS MR een speciaal op de Ring gesneden aerodynamica en onderstel geniet? Vul het zelf maar in. Als 'MR' mag de 911 GT2 RS wel degelijk nog altijd de openbare weg op, ook al is 'ie eigenlijk bedoeld voor klanten die expliciet ermee willen gummen gedurende clubraces en trackdays.

Manthey-Racing
Tot slot nog even over Manthey-Racing. Dat bedrijf is gevestigd in Meuspath, vlakbij de Nürburgring, en wordt geleid door de broers Nicolas en Martin Raeder. Porsche AG heeft een aandeel van 51 procent in het bedrijf. Manthey-Racing biedt tal van diensten, levert onderdelenpakketten aan raceteams en organiseert autosportevenementen voor klanten. Met zes overwinningen in de 24-uursrace van de Nürburgring is het raceteam recordhouder.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model