Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911 GT2 RS

Nieuws: Porsche 911 GT2 RS

De bruutste Porsche ooit: 911 GT2 RS

18.05.2010

620 pk, in 9,0 seconden naar de tweehonderd en een uiterst snelle rondetijd van 7:18 op de Nordschleife. Dit is de Porsche 911 GT2 RS, de kroon op een halve eeuw 911. In september wordt hij losgelaten via de dealers voor een prijs van € 309.700,-.

Wie een Porsche 911 GT2 RS wenst moet nu een belletje plegen naar de fabriek, want Porsche bouwt er maar vijfhonderd. Degene die een handtekening onder een order hebben kunnen zetten kunnen een geweldenaar tegemoet zien. Porsche heeft alle registers opengetrokken om de 911 GT2 RS tot overtreffende trap der 911's te kunnen bombarderen. Zo weegt de auto nog eens 70 kg minder van de toch al niet echt zware 911 Turbo S en ontvangt hij 90 pk aan maximumvermogen meer. Het totaal ligt op 620 pk waarmee een top van ver over de 300 km/h haalbaar is. De acceleratie naar 100 km/h duurt niet langer dan 3,5 seconden en nog geen zes tellen later overschrijdt je de 200 km/h.

Hardcore
Porsche 911 GT2 RSZoals het een GT betaamd is de GT2 RS een hardcore sportwagen die iedere dag gebruikt kan worden maar het meest tot zijn recht komt op het circuit. Onderstel, vering en demping zijn hiervoor speciaal afgestemd met een bijpassende setting van het Porsche Adaptive Suspension Management (PASM) en het Porsche Stability Management (PSM). Hetzelfde geldt voor de banden welke speciaal ontwikkeld zijn voor de GT2 RS. Voor een betere aerodynamica en wegligging is het bodywork geoptimaliseerd. De RS beschikt over bredere wielkasten aan de voorzijde, terwijl de luchtinlaten, buitenspiegels, motorkap en sideskirts zijn gemaakt van matzwart carbon. Lichtgewicht wielen dragen hun steentje bij en de hogere achterspoiler zorgt voor meer downforce. Keramische remmen garanderen een ongekende stopkracht. In het interieur is tevens een hoog purisme te vinden. Een rolkooi, lichtgewicht kuipstoelen en deurpanelen opgetrokken uit carbon. Zwart leder en rood alcantara geven het tamelijk kille binnenste enige sfeer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model