Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911 GT2 RS strekt de benen op Nordschleife

Nieuws: Porsche 911 GT2 RS strekt de benen op Nordschleife

Porsche 911 GT2 RS strekt de benen op Nordschleife

13.06.2017

De introductie van de Porsche 911 GT2 RS kwam maandag voor iedereen uit de lucht vallen, maar nog dezelfde dag werd de bolide de Nordschleife opgestuurd.

De 911 GT2 RS is de krachtigste 911 ooit gebouwd. Dat zie je eigenlijk aan alles terug: het interieur is spartaans, terwijl de aerodynamica juist behoorlijk extreem is. Alles om de 911 zo sportief mogelijk te laten rijden. Dat lijkt heel behoorlijk te lukken, getuige de video die opdook van de doordeweekse testsessie.

700 pk
Onder de motorkap ligt de biturbo 3.8-liter zescilinder, afkomstig uit de 911 Turbo S. De geruchten worden steeds sterker dat dit blok wordt opgevoerd naar 700 pk, al heeft Porsche daar officieel nog niets over losgelaten. We weten wel dat de GT2 RS zo'n 1.500 kilogram zal wegen.

Ruige looks
Qua looks heeft de 911 GT2 RS veel weg van de GT3 RS: een grote achtervleugel, brede bodykit, grote luchtinlaten én veel carbon. Je kan er dan ook niet om heen dat deze bolide maar voor één ding gemaakt is: scheuren op het circuit.

Forza Motorsport 7
De 911 GT2 RS staat dit najaar op de cover van Forza Motorsport 7 en is ook speelbaar in deze game. De auto zelf wordt volledig onthuld op de Frankfurt Motor Show in september.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model