Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911 Cabriolet

Nieuws: Porsche 911 Cabriolet

Gemballa doet Porsche 911 S Cabriolet

23.04.2013

Je gloednieuwe Porsche 911 S Cabriolet te braaf? Dan heeft Gemballa een tweetal oplossingen. De eerste is puur optisch in de vorm van een bodykit, de tweede is alleen voor de oren bestemd en omvat een sportuitlaatsysteem.

Het is gezien en gehoord worden met het Gemballa GT Aerodynamic en Technology Package. Dat eerste is gegarandeerd door een fikse voorspoiler met drie grote luchtinlaten met daaronder een extra spoilerlip, sterk verbrede zijskirts en een aangezette achterzijde met grote zwarte accenten voor een gemene look. Vooral de zwarte balk tussen de achterlichten pakt erg goed uit. Om de wielkasten geheel op te vullen heeft Gemballa gekozen voor maatje 21 inch ter waarde van € 8.950,-. In combinatie met een set kortere sportveren - die volgens de tuner prima samengaan met Porsche's PASM actieve demping - passen de GForged-one's maar net. Beter remmen doet de 911 Carrera S van Gemballa ook, met dank aan het gerenommeerde Brembo.

Herrieschopper
Tijdens het ontwerpen van de diffuser heeft Gemballa zich behoorlijk ingehouden, maar hoe anders is dat bij het additioneel verkrijgbare sportuitlaatsysteem. Helaas is het niet mogelijk de bij het persbericht bijgesloten geluidsfragmenten mee te publiceren, maar geloof ons, de zes eindpijpen - een verwijzing naar de legendarische Gemballa Avalanche uit de jaren '80 - weten wat brullen is. De tien paardenkrachten die het systeem met zich meebrengt zijn bovendien mooi meegenomen, maar doen feitelijk weinig met de concrete snelheid van de auto. Verdere technische tuning is niet aan de orde, en dat maakt dat het maximumvermogen van Gemballa's dakloze 911 Carrera S op 410 pk ligt. Een sprintje naar 100 km/h duurt 4,5 seconden met PDK-transmissie. De handgeschakelde versie doet hier tweetiende langer over.

Prijs
Tot slot laat Gemballa nog weten wat de prijs van hun GT Aerodynamica Package is. Dat is met € 19.860,- niet goedkoop, en dat heeft vooral te maken met het feit dat alle carrosseriepanelen opgetrokken zijn uit carbon. De montage ervan stelt weinig voor, want Gemballa gebruikt gewoon de af-fabriek bevestigingspunten van de 911.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model