Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Porsche 911 Black Edition

Nieuws: Porsche 911 Black Edition

Porsche toont duistere kant

26.01.2011

Nagenoeg geen enkel merk heeft zoveel verschillende varianten van één product als Porsche. Toch kon er nog best wel eentje bij aldus het voormalige sportwagenmerk. Maak kennis met de 911 Black Edition.

Als basis voor het duistere 'actiemodel' nam Porsche een reguliere 911 Carrera die natuurlijk van een zwarte carrosseriekleur is voorzien. Nog exclusiever is het Basaltzwart metallic dat optioneel verkrijgbaar is. De Black Edition is voorzien van 19-inch Turbo II bi-color wielen die door hun open ontwerp zicht bieden op de zwarte remklauwen. Leuk detail is dat zelfs de normaal in het groen of blauw uitgevoerde (anti-zon) band op de voorruit in een grijze kleur is uitgevoerd. Geen half werk dus!

Bose audio
Porsche 911Het zwarte thema wordt in de cockpit verder doorgevoerd met zwart lederen bekleding. Daarnaast verhogen het SportDesign-sportstuur de aluminiumkleurige lijsten op het dashboard, de pookknop en de ventilatieroosters de sfeer in het overwegend zwarte interieur. Standaard wordt de Black Edition standaard voorzien van ParkAssistent, cruisecontrol, een regensensor, automatische dimfunctie voor binnen- en buitenspiegels en een geavanceerd multimediasysteem van Bose. Dit geluidssysteem is speciaal voor het interieur van de 911 Carrera ontwikkeld en omvat dertien luidsprekers (twaalf in de Cabriolet), waaronder een actieve subwoofer en een digitale versterker met een vermogen van 385 watt, om voor een optimale muziekervaring te zorgen.

Gelimiteerde oplage
Porsche 911Op het gebied van de techniek voerde Porsche geen duistere invloeden door. Dit betekent dat de bestuurder beschikt over 345 pk waarmee de 911 in staat moet zijn een topsnelheid van 289 km/h te bereiken. De welbekende sprint van nul naar honderd geschiedt binnen vijf tellen. De prijs van dit lekkers? € 116.300,- voor de Coupé en € 130.000,- voor de Cabriolet. Porsche introduceert de Black Edition in april, maar wacht niet te lang met bestellen; de productie is gelimiteerd op 1.911 exemplaren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model