Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Pininfarina Hyperion

Nieuws: Pininfarina Hyperion

Custom-build Rolls Royce

20.08.2008

Pininfarina presenteerde op het Concours d’Elegance in Pebble Beach de Hyperion. De wagen dankt zijn naam aan één van de titanen van de Griekse mythologie en is speciaal gebouwd voor Roland Hall.

Het is niet de eerste keer dat Pininfarina een unieke auto bouwt op basis van een bestaand model. Het vorige project was namelijk een verbouwde Ferrari Enzo, welke de naam P4/5 draagt. Nu vroeg Roland Hall, een verzamelaar en eigenaar van een Rolls-Royce Drophead Coupé, aan Pininfarina of zij een unieke auto voor hem wilden bouwen. De auto moest geïnspireerd zijn op de modellen van Rolls-Royce uit de jaren ´30.

Twee zitter
Rolls Royce Pininfarina HyperionIn de herfst van 2007 startte het Hyperion project met de zoektocht naar het ontwerp. Dit moest geïnspireerd worden op auto´s uit de jaren '30. Belangrijk voor die tijd was het statige voorkomen met een lange motorkap en golvende vormen. Om dit bereiken heeft Pininfarina de achterbank verwijderd en de voorstoelen 40 cm naar achteren verplaatst. Voordeel hiervan is dat er meer ruimte voor de motorkap kwam, maar een nadeel was dat de kapconstructie opnieuw ontwikkeld moest worden.

Deels carbon en hout
Rolls Royce Pininfarina Hyperion'Romantisch en nobel', dat zijn de woorden waarmee Pininfarina de Hyperion associeert. En daar is wat voor te zeggen. Door de lange en imposante neus en de korte 'staart' heeft de wagen een heftig voorkomen. Het unieke van deze auto komt ook goed terug in het materiaalgebruik. Dit komt niet doordat de meeste bodypanelen van carbon zijn gemaakt, maar des te meer omdat de deuren van hout zijn vervaardigd. Het geeft goed aan waar Pininfarina toe in staat is.

Girard-Perregaux
Rolls Royce Pininfarina HyperionHet interieur is vrijwel onveranderd, alleen heeft de Hyperion een toevoeging gekregen in vorm van een horloge. Pininfarina en Girard-Perregaux hebben samen een horloge ontwikkeld welke, naast om de pols van de gebruiker, ook in de auto gemonteerd kan worden. Het gaat hier om de Vintage 1945 Tourbillion van Girard-Perregaux, welke in goud is uitgevoerd. Het horloge is, zoals de naam al doet vermoeden, voorzien van een automatische tourbillion.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model