Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Peugeot T16 Pikes Peak

Nieuws: Peugeot T16 Pikes Peak

Ongekend snel: Peugeot T16 Pikes Peak

25.04.2013

Omschreven we onlangs het uiterlijk van de Peugeot T16 Pikes Peak als monsterlijk, zijn prestaties zijn niet minder angstaanjagend. De Fransen voorzien de op de 208 gebaseerde racer namelijk van een 875 pk sterke V6-motor!

De Peugeot T16 Pikes Peak bevat een 3.2 liter V6 bi-turbo met 875 pk. De krachtbron is gekoppeld aan een sequentiële handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten die zijn krachten over alle vier de wielen verdeelt. Mede dankzij het lage wagengewicht van 875 kg weet de Peugeot in slechts 1,8 seconden vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken. Blijft de rechtervoet naar beneden dan is de 200 km/h drie seconden later al bereikt. De topsnelheid van 240 km/h staat slechts 1,2 seconden later op de teller. Werkelijk adembenemend snel!

240 km/h?
Nu horen we je denken: 240 km/h is toch helemaal niet bijzonder snel? Klopt, maar het gaat op het 156 bochten tellende parcours dan ook niet om de topsnelheid. De bochtensnelheid en de tussensprints zijn juist van belang. Daarom heeft Peugeot bewust voor hele korte versnellingsratio's gekozen die voor een lage topsnelheid zorgen, maar de T16 Pike Peak wel zeer vlot van bocht naar bocht laten schieten. Wat zijn wij jaloers op coureur Sébastien Loeb! De race staat overigens gepland op 30 juni aanstaande.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model