Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot RCZ View Top

Nieuws: Peugeot RCZ View Top

Magna Steyr toont Peugeot RCZ Cabrio

04.03.2013

Een Peugeot RCZ Cabrio zal de Franse fabrikant zelf niet gaan maken, maar Magna Steyr geeft wel een voorproefje van hoe dat eventueel zou kunnen. Zij hebben een RCZ omgebouwd tot een targa en dat bevalt ons wel.

De Peugeot RCZ valt met z´n sportieve koets op het onderstel van de 308 weliswaar in een andere categorie als de bovenstaande stadsmini´s voor hippe lui, maar als het aan het Magna Steyr ligt kan het model wel een dosis luchtigheid gebruiken. En omdat Peugeot ons maar laat wachten op een opengewerkte RCZ - die er waarschijnlijk niet meer gaat komen - heeft het Oostenrijkse bedrijf, dat de RCZ bouwt in opdracht van het Frans fabrikant, zelf maar het initiatief genomen.

Lamellendak
Magna Steyr ontwikkelde een schuifdaksysteem dat glazen lamellen combineert met verbindingsstukken van canvas. Het lamellendak, dat eigenlijk een targadak is, is gedoopt tot 'View Top´ en wordt voorgesteld op het Autosalon van Genève. In amper 12 seconden zitten de bestuurder en zijn naaste passagier van de RZC View Top in de buitenlucht.
De auto is overigens nog een concept, maar omdat ook hier de dakbogen gewoon op hun plaats blijven is de sprong naar serieproductie niet zo groot. De ingenieurs hoeven de auto immers niet van extra versteviging te voorzien, wat enorm in ontwikkelingstijd en te investeren geld scheelt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model