Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot RCZ R Bimota

Nieuws: Peugeot RCZ R Bimota

Peugeot RCZ R Bimota knalt door de 300 pk

27.01.2015

Als autoproducent een samenwerking aangaan met een motorfietsfabrikant (als het even kan een Italiaanse) lijkt helemaal trendy te zijn. Ook Peugeot waagt zich eraan. De Fransen sloegen de hand ineen met Bimota voor de totstandkoming van een extra pittige RCZ R.

Gedurende de Motor Bike Expo in Verona, Italië, heeft Peugeot de RCZ R Bimota onthuld. Een samenwerking die heeft geresulteerd in een kleurrijk circuitkanon. De al niet malse standaard 270 pk van de reguliere RCZ R is verleden tijd; de Bimota-uitvoering schopt het tot niet minder dan 305 trappelende paarden. En dat nog altijd uit een één-punt-zesje. Petje af.
De nog eens 35 pk aan vermogenswinst is behaald door een nieuwe blow-off valve, een aangepast uitlaattraject en een geherprogrammeerde ECU. Om ervoor te zorgen dat de snelle Fransoos met al dit vermogen weer bijtijds stilstaat zijn er vooraan remschijven met een doorsnede van 380 mm geplaatst. Tevens is het onderstel met 10 mm verlaagd voor een nog strakkere wegligging.

Circuitwapen
Wie de motorfietsbranche een beetje op de voet volgt heeft al lang in de gaten gehad dat het exterieur van de speciale RCZ R is gehuld in de racekleuren van Bimota. En ook van het interieur is werk gemaakt. Zo is er door de gehele cabine alcantara en leder te vinden en dit alles wordt bij elkaar gehouden met rode stiksels. Maar wellicht het meest ludieke detail is de speciale opbergbox achterin waar je je helm kan deponeren, voor en na het racen op het circuit. Deze afgelegde rondes kan je overigens opnemen met de in tweevoud standaard aanwezige GoPro's.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model