Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot Partner

Nieuws: Peugeot Partner

Peugeot presenteert Partner Electrique

10.09.2012

In navolging van vele concurrenten gaat ook Peugeot’s bestelauto op de elektrische toer. Ondanks zijn nieuwe aandrijflijn kan in de grootste variant nog altijd bijna vier kuub worden meegenomen.

Nu de eerste volledig elektrische bestelauto's steeds vaker in het stadsbeeld verschijnen stappen steeds meer fabrikanten in deze groeiende markt. Peugeot sluit nu aan en presenteert de vernieuwde Partner als Electrique. Deze heeft volgens Peugeot dezelfde capaciteiten als zijn diesel-broertjes maar het voordeel van een uitstootloze aandrijflijn. Aan ruimte in ieder geval geen gebrek. De elektrische Partner is namelijk verkrijgbaar in twee lengtes, 4,38 en 4,63 m, voorzien van respectievelijk 3,3 en 3,7 m³ aan laadmogelijkheden.

Aandrijflijn
De knap weggewerkte aandrijflijn is voorzien van een 67 pk sterke elektromotor die door twee 22.5 kWh lithium-ion batterijpakketten van stroom wordt voorzien. Zijn altijd aanwezige 200 Nm trekkracht moet ervoor zorgen dat zelfs met een volgeladen wagen vlot gemanoeuvreerd kan worden. Volgens Peugeot moet het mogelijk zijn om met de elektrische Partner 170 km af te leggen. Hierbij wordt echter niet gespecificeerd wat het effect is van een volle belading, die hier waarschijnlijk kilometers vanaf snoept. Staat het bereik om 0 km? Dan ben via een normaal stopcontact zes tot negen uur later weer met een volle lading op weg. Snelladen kan ook, dan kost het slechts 30 minuten om tot 80% te komen.

De Peugeot Partner Electrique maakt zijn debuut tijdens de IAA (bedrijfswagens) later deze maand.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model