Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot EX1

Nieuws: Peugeot EX1

Cadeautje: Peugeot EX1

22.09.2010

Peugeot bestaat 200 jaar en trakteert zichzelf op een conceptcar. De auto heet EX1 en combineert het schone karakter van een elektrische auto met pure sportauto prestaties en een opvallende look.

Met zijn futuristische styling weet de EX1 misschien niet meteen je hart te stelen, het is wel een aandachtstrekker van jewelste. Zeker als je je bedenkt dat Peugeot nu al diverse records claimt. Welke, daar laten de Fransen zich nog niet over uit, maar geloof ons maar dat de EX1 tot het nodige in staat is.

Het verleden hergebruikt
Peugeot EX1Om 200 jaar Peugeot te vieren dook men volop in de geschiedenisboeken, het archief en langs Peugeot´s enorme historie op het gebied van conceptcars. Zodoende wilden de ontwerpers en engineers een combinatie maken van een futuristische tweezitter die beschikt over tal van zaken waarmee men in het verleden al eens te maken heeft gehad. Concreet betekent dit dat de architectuur van de auto sterke overeenkomsten vertoont met de Asphalte en 20Cup, het design is ontleend aan Peugeot nieuwe design-DNA dat met de SR1 concept gestalte kreeg en de wielophanging is geleend van Peugeot´s racebolides. Uniek aan het design zijn de deuren die achterstevoren openen en daarmee bovendien de kuipstoel naar buiten doen draaien.

340 pk
Peugeot EX1Voor de aandrijving zorgt, hoe kan het ook anders, een tweetal elektromotoren. Samen goed voor 340 pk. De ene drijft de voorwielen aan, de ander de achterwielen. Dat dit vermogen garant staat voor ongekende prestaties laat zich al snel raden. De EX1 weegt maar 750 kg en behaalt een topsnelheid van 260 km/h. Over de 0-100 km/h sprint wordt niets losgelaten. Jammer, want dat is minstens zo belangrijk. Gelukkig gaan we, volgens Peugeot, de komende tijd nog veel van de EX1 horen. Niet zozeer omdat de auto een eerbetoon is aan 200 jaar Peugeot, maar vooral om het de bedoeling is tal van records te gaan breken. We zijn benieuwd en houden je op de hoogte!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model