Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot e-Legend Concept

Nieuws: Peugeot e-Legend Concept

Peugeot e-Legend Concept: retro-stijl met modern hart

25.09.2018

Peugeot kijkt met de e-Legend Concept niet alleen terug maar ook vooruit. Retro en toekomst gaan hand in hand in de elegante tweezitter waarbij de 'e' verwijst naar de elektromotor.

Het is een aantrekkelijke visie van Peugeot waarbij technologie ten dienste staat van het autoplezier. Een vleugje 504 (ontwerp Pininfarina), is de eerste gedachte die opkomt bij het zien van de e-Legend Concept. Met een lengte van 4,65 is die wel korter dan de 504. Ook het logo op de neus en de verlichting aan de achterzijde zijn een verwijzing naar dat model.

Hart
De e-Legend Concept is voorzien van een 463 pk sterke elektromotor met het indrukwekkende koppel van 800 Nm. Vierwiel aangedreven is een andere kwalificatie en in 4 seconden tikt de meter 100 km/u aan. Peugeot spreekt over een actieradius van 600 kilometer en in nog geen half uur zit het accupakket vol genoeg voor 500 kilometer rijden.

Autonoom
Leuk zijn de zonnekleppen waarin digitale schermen zijn verwerkt. Ze kunnen met spraak worden geïnstrueerd. Twee manieren van honderd procent autonoom rijden omvat de e-Legend: een Soft- en een Sharp-mogelijkheid. Eerstgenoemde is gericht op comfort terwijl in de Sharp-stand sportiviteit zegeviert. Denk bij autonoom rijden onder meer aan een stuur dat zich terugtrekt en stoelen die in de achteroverleunmodus gaan. Daarbij zorgt de akoestische architectuur voor een 'ongekend' geluid volgens de ontwikkelaars.

Zelf rijden
Zelf rijden kan uiteraard ook. Zoals in de cruise modus waarbij 504-wijzerplaten worden weergegeven. Misschien is zelf sturen wel een aanrader met zoveel capaciteiten. In Parijs op de autosalon wordt de e-Legend door Peugeot live voorgesteld.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model