Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot 908 HDi FAP Hybrid

Nieuws: Peugeot 908 HDi FAP Hybrid

Peugeot presenteert hybride Le Mans-racer

18.09.2008

Op Silverstone heeft Peugeot een hybride-versie van haar Le Mans-racer gepresenteerd. De Peugeot 908 HDi FAP Hybrid is een doorontwikkelde versie van de diesel-raceauto waarmee de Fransen in de Le Mans-series rijden.

In de basis is de auto gelijk aan de 908 HDi FAP waarmee Peugeot het afgelopen jaar in de Le Mans-series heeft gereden. De 24 Uren van Le Mans waren daarvan eveneens een onderdeel en Peugeot scoorde zeer goed dit jaar. Zelfs grote concurrent Audi heeft het moeilijk gekregen tegen het Franse geweld. Tijdens de laatste race van de Le Mans-series op Silverstone presenteerde Peugeot dit doorontwikkelde model.

Diesel- en elektromotor
Peugeot hybride LemansOnderhuids ligt behalve de twaalfcilinder dieselmotor ook een 60 kW elektromotor-generator. Deze maakt het mogelijk om remenergie op te slaan in de 10 accupacks die her en der in de auto liggen. Daarmee is het tevens mogelijk om bijvoorbeeld in de pitstraat enkel elektrisch te rijden. Bovendien kan de elektromotor de dieselmotor ondersteunen. Dat alles voor extra vermogen en het besparen van brandstof. Op langeafstandsraces is dat al snel een voordeel.

Regelgeving
Peugeot hybride LemansOf Peugeot de auto ook daadwerkelijk in gaat zetten is afhankelijk van de regelgeving voor de LMP1-auto´s in 2009. Daarover zal spoedig een beslissing worden genomen. Peugeot zal in ieder geval gaan rijden met de auto maar valt dan in eerste instantie buiten de puntentelling.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model