Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot 308

Nieuws: Peugeot 308

Peugeot 308 (SW) in 't nieuw

09.05.2017

Na 4 jaar en diverse erkenningen, waaronder Auto en Trekauto van het Jaar, heeft Peugeot de 308 lichtjes opgefrist. Op deze manier kan de populaire Fransoos er nog weer een paar jaartjes tegenaan, zo menen ze in Parijs.

De levenscyclus van de meeste auto's duurt zo'n 6 à 7 jaar, waarbij de fabrikant er doorgaans voor kiest om op twee derde van die periode een zichtbare facelift door te voeren. Na zo'n 4 jaar dus, de leeftijd die de 308 deze maand zal aantikken. Echter een grondige opfrisbeurt, die zit er niet in voor Peugeut's boegbeeld. De veranderingen zijn vooral technisch van aard.

Exterieur
Voor het direct ontdekken van de optische wijzigingen moet er aandachtig gekeken worden. Of het zijn de diepblauwe kleur waarin Peugeot de vernieuwde 308 voorsteld en het gebrek aan foto's die dit camoufleren. Meer dan een nieuwe grille, een licht gewijzigde motorkap en een hertekende voorbumper krijgen we niet te zien. Die laatste heeft overigens aanzienlijk grote luchtinlaten gekregen waardoor de Peugeot net even wat sportiever voor de dag komt. Al moet gezegd dat de 308 op deze foto's een GT-uitvoering betreft.

Interieur
Beeld van het interieur moet ook gemist worden, maar Peugeot belooft hier een nieuw capacitief infotainmentscherm met 3D-navigatie en smartphone-connectiviteit via Mirrorlink, Android Auto en Apple CarPlay. Tevens is het bedieningsgemak erop vooruitgegaan, aldus de Fransen.Ook is de 308 weer wat moderner en veiliger geworden dankzij extra rijassistentiesystemen die overgewaaid zijn van de 3008. Denk daarbij aan Active Safety Brake en Active Lane Departure Warning, maar tevens adaptieve cruise control met stopfunctie, een heuse primeur voor de 308. Zelf inparkeren kan 'ie voortaan ook met de actieve parkeerhulp. Handig, net als de optionele achteruitrijcamera met een kijkhoek van 180 graden.

Onder de kap
Motorisch is de 308 de eerste Peugeot die beschikbaar zal zijn met een gloednieuwe 1.5 BlueHDi, goed voor 130 pk. Andere modellen van het merk volgen later. Nieuw is ook een tweeliter turbodiesel. Die levert 180 pk en kan indien gewenst gekoppeld worden aan een EAT8-automaat die in samenwerking met het Japanse Aisin is ontwikkeld. De vernieuwde Peugeot 308 en 308 SW zullen binnenkort hun weg naar de dealers vinden. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model