Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot 308 SW

Nieuws: Peugeot 308 SW

Peugeot 308 SW wordt 14-bijteller

27.11.2013

Nog voordat zijn officiële onthulling daadwerkelijk een feit is  weet Peugeot al te melden dat de 308 SW BlueLease in de 14%-bijtellingscategorie valt. Daarnaast is ‘ie per direct te bestellen.

De nieuwe 308 SW staat in mei 2014 bij de dealers met een debuut in maart tijdens de Autosalon van Genève, maar dat duurt Peugeot Nederland te lang om voor zich te houden dat het model in de gewilde bijtellingsklasse van 14% gaat vallen. Althans, dat geldt voor de op de leaserijder beruste Blue Lease- en Blue Lease Executive-uitvoering, die opvallend genoeg al vanaf heden (blind) zijn te bestellen. We hebben immers nog geen concreet beeld van de nieuwe 308 SW ontvangen.

Prijzen en uitrusting
Prijzen beginnen bij € 24.050,- voor de 308 SW Blue Lease, terwijl de iets rijker uitgeruste Executive-versie van die uitvoering te koop is voor € 26.350,-. Standaard beschikken de beide Blue Lease-modellen zoal over een touchscreen met radio en navigatie, een Peugeot Connect SOS-module, een multifunctioneel lederen stuurwiel, airconditioning en cruise control. De Blue Lease Executive voegt daar nog een aantal zaken aan toe zoals climate control, lichtmetalen velgen, parkeerhulp voor en achter en een glazen panoramadak.

BlueHDi
Hoe de nieuwe 308 SW aan die 14%-status komt? Nou, door hem te voorzien van de zuinige en schone 1.6 BlueHDi. Deze dieselmotor is een doorontwikkeling van de bekende DV6-motorreeks, gebruikt door Citroën, Ford, Volvo, Mini en Mazda, maar die nu is voorzien van BlueHDi-technologie. Kort gezegd betekent dit dat in de uitlaat naast de normale katalysator en het roetfilter ook een SRC-katalysator is geplaatst. In combinatie met een nieuw additief, genaamd AdBlue, zorgt dit systeem voor het nog verder terugdringen van schadelijke stoffen in de uitlaatgassen en een reductie van het brandstofverbruik. Hoeveel vermogen de 1.6 BlueHDi levert is nog niet bekendgemaakt. Dat verwachten we over enkele weken tegemoet te zien als Peugeot meer informatie over de nieuwe 308 SW gaat prijsgeven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model