Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot 308 R

Nieuws: Peugeot 308 R

Peugeot 308 R gaat in productie

19.09.2013

De hele dikke Peugeot 308 R die op dit moment schittert op de IAA in Frankfurt gaat daadwerkelijk in productie. Dat heeft een topman van Peugeot uit de doeken gedaan tegen Top Gear.

Op moment van schrijven steelt Peugeot op de IAA 2013 - die nog tot 22 september duurt - nog altijd de show met de 308 R Concept. Een RCZ R in een praktischere behuizing, maar eentje die niet minder heftig briest en sist dan die snelle, ludieke coupé. De RCZ R is nog voor de komende jaarwisseling te rijden en een goed jaar later volgt de 308 R, met onder de kap dezelfde 1.6 THP-viercilinderturbo.

Het vermogen daarvan verandert niet en dat houdt in dat de voorwielen een portie van 270 pk en 330 Nm voor hun kiezen krijgen. Dat is veel, en om onnodige slijtage van de banden te voorkomen monteert Peugeot daarom een Torsen-differentieel op de vooras. De 308 R zal hierdoor efficiënter, maar bovenal harder de hoek om kunnen. Ook een handbak gaat we terugzien en daar zullen de puristen ongetwijfeld content me zijn. Maar of het productiemodel ook met zoveel koolstofvezel wordt behangen en of hij evenzo breedgeschouderd is, trekken we ernstig in twijfel. Het zou de auto erg duur en daarmee oninteressant maken. Het is Peugeot immers heus niet ontgaan dat de laatste tijd nogal wat automobiele heethoofden zijn bijgekomen.

De kans is groot dat Peugeot een thuisfeestje met de 308 R viert door hem tijdens de Autosalon van Parijs in september 2014 te onthullen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model