Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot 3008

Nieuws: Peugeot 3008

Facelift (Europese) Peugeot 3008 in aantocht

26.11.2012

Peugeot komt pas nu terug op de enkele maanden geleden opgedoken foto van een opgefriste 3008. Het merk bevestigt dat een facelift in aantocht is en dat China hem als eerste krijgt. Europa volgt pas diep in 2013.

De 3008 is door Peugeot behoorlijk rigoureus aangepakt. De tonggevoelige smoel is afgezakt met een grille en koplampen die meer in lijn liggen met nieuwere Peugeots als de 508 en 208. Ook de hertekende voorbumper sluit beter op het huidige familiegezicht aan. Aan de achterzijde zijn de wijzigingen minder ingrijpend met enkel een andere indeling van de lichtunits. De achterbumper alsook de bodemplaatbeschermer is krek eender aan het bestaande model. Nieuw lichtmetaal is er wel.

Interieur
De 3008 werd altijd gewaardeerd om z'n fraaie interieur en dat heeft Peugeot kennelijk doen beslissen daar nauwelijks wijzigingen door te voeren. We zien alleen een nieuw 3-spaaks stuurwiel en het centrale deel van de middenconsole heeft eveneens een andere indeling dan dat we gewend zijn. Dat laatste kan echter te maken hebben met een specifieke uitvoering of het feit dat de foto's de Chinese 3008 toont. Peugeot zelf zwijgt in alle talen, maar verwacht wordt dat er onderhuids weinig aangepast is. We zetten in op een motorengamma dat over de gehele linie iets zuiniger en schoner is geworden.

IAA Frankfurt
Peugeot heeft geen haast met een Europese lancering van de gefacelifte 3008. China krijgt hem nog dit jaar, maar wij moeten zeker nog maandenlang geduld hebben. Genève is een debuutmogelijkheid. En anders de IAA Frankfurt misschien?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model