Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot 208

Nieuws: Peugeot 208

Vernieuwde Peugeot 208 kan er weer tegenaan

19.02.2015

Liefst een miljoen stuks zijn er al verkocht. In slechts drie jaar tijd. Een vernieuwingsronde om zichzelf in de kijker te spelen heeft de 208 dus niet nodig. Toch deed Peugeot het.

De facelift voor de Peugeot 208 komt verrassend vroeg. Zeker als je daarbij het gigantische succes van het model in ogenschouw neemt. Anderzijds, veel moordender dan het B-segment wordt het niet en dat is up-to-date blijven zeer cruciaal om te prolongeren. De vernieuwde Peugeot 208 poogt dat met hertekende lichtunits met '3D' LED-technologie, strakgetrokken bumpers en ook een hernieuwde grille. Let ook even op de mistpitten. Die zijn naar de buitenzijde van de voorbumper verhuist, zodat de 208 zich optisch een fractie breder maakt.

Meer sportieve uitvoeringen
Andere cosmetische dingetjes zijn nieuwe lakkleuren, waaronder Orange Power, en meer chroom voor de topuitvoeringen. Over de toppers gesproken. In de prijslijst zullen straks ook de GT Line en GTi by Peugeot Sport prijken, twee sportieve uitvoeringen direct onder de GTi die eveneens in het nieuw is gestoken.
Maar hier blijft het niet bij. Om je 208 meer te personaliseren kan je opteren voor het Color Pack. Dan kun je geheel naar eigen smaak losgaan op onder meer de merklogo's, de sierlijst in de grille, de omlijsting om de richtingaanwijzers op de flanken en zelfs de inlegstukken om de mistlichten.

Onzichtbare verbeteringen
Het interieur an sich is niet veel veranderd. Peugeot schonk liever aandacht aan het onzichtbare, te weten het opwaarderen van de veiligheid en het functionele gemak dankzij moderne elektronica. We hebben het dan specifiek over een automatisch remsysteem bedoeld voor stad, een achteruitrijcamera en een infotainmentsysteem dat voortaan ook beschikt over Mirrorlink en Apple Carplay. Een Head-Up Display is er ook.

Nog zuiniger
De Peugeot 208 was al zuiniger, maar drinkt in z'n vernieuwde gedaante nog minder. De 1.6 BlueHDi spant daarin de kroon. Deze is er met 75 en 100 pk, maar hun gemiddelde CO2-uitstoot is om het even met een lage 79 g/km, goed voor 14% bijtelling. Tank je liever benzine, dan bestaat het aanbod uit een éénliter driecilinder, een 1.2 viercilinder met en zonder turbo en een 1.6 THP. De vermogens strekken zicht uit van 68 tot 208 pk voor de GTi.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model