Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot 208 XY

Nieuws: Peugeot 208 XY

Peugeot 208 XY, luxe supermini

03.09.2012

Zij-aan-zij met de 208 GTi presenteert Peugeot de 208 XY, een supermini voor de P.C. Hooftstraat. Deze chique stadsauto moet vooral de stijlbewuste stedelingen aan gaan spreken.

Hoewel hij onder autoliefhebbers in de schaduw staat van de vandaag eveneens gelanceerde 208 GTi is de 208 XY zeker geen oninteressante auto. Er is de afgelopen jaren namelijk een steeds grotere vraag ontstaan naar luxe supermini's. Een korte rit door de stad en menig Citroën DS3, MINI of Audi A1 passeert. Peugeot lijkt nu een stuk van die taart te willen meepikken door de 208 extra rijk uit te rusten.

Veranderingen
De grootste verandering ten opzichte van de reguliere 208 is de spoorbreedte die net als de GTi voor en achter met respectievelijk 10 en 20 mm toeneemt. Daarnaast is de 208 XY voorzien van nieuwe bumpers en vele chromen details. Kers op de stijlvolle taart zijn de deurstijlen die zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Qua schoeisel wordt de XY standaard uitgerust met 17 inch lichtmetaal. Net als bij de DS3 en MINI is het mogelijk om het dak te personaliseren. En waar op de GTi rood gebruikt wordt als accentkleur is voor de XY is gekozen voor paars, ongeacht welke van de zes lakkleuren wordt geselecteerd.

Interieur
In het interieur is de luxe-uitstraling doorgetrokken. Het dashboard is bekleed met kunstleer en de stoelen zijn voorzien van een combinatie van kunststof en Alcantara. Optioneel kan het interieur in zwart of brons Nappa-leer worden uitgevoerd. Is de aankleding nog niet genoeg om de XY boven andere driedeurs 208's te verheffen dan is de standaarduitrusting dat zeker wel. Deze bestaat namelijk onder andere uit een panoramadak, dual zone-airconditioning, cruise control, 7 inch touchscreen, 6-speakersysteem, navigatie en volautomatisch parkeersysteem.

Motoren
De 208 XY wordt leverbaar met vier verschillende motoren. De 1.6 e-HDi (92 pk) is leverbaar met zowel vijftraps handbak als zestraps automaat. Daarnaast zullen ook de 1.6 e-HDi (115 pk), 1.6 VTi (120 pk) en 1.6 THP (155 pk) in de motorbeugels komen te rusten, allen handgeschakeld.

De Peugeot 208 XY wordt onthuld tijdens de Autosalon van Parijs en staat begin 2013 bij de dealer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model