Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Peugeot 208 R2

Nieuws: Peugeot 208 R2

R2-rallykit voor Peugeot 208

09.05.2012

In het WRC mag Peugeot dan al enige tijd niet meer actief zijn, in de lagere rallyklassen brult de Franse leeuw nog luidkeels. Het was dan ook slechts een kwestie van geduld alvorens Peugeot met een rallykit voor de nieuwe 208 zou komen. Bij deze.

De ombouwset die Peugeot voor de 208 levert heeft een prijs van € 37.500,-. Voor dat geld kunnen klantenteams hun 208 volledig inrichten naar de richtlijnen van de FIA R2-rallyklasse. Uiteindelijk levert dat een raceklare 208 op met onder meer een rolkooi, brandblusser en twee racekuipen van Sparco. Inbegrepen is uiteraard ook een andere stuurinrichting, betere remmen van Alcon en een speciale Öhlins-ophanging plus krachtigere koppeling. Verder kent de rallykit 16 inch wielen voor asfaltproeven en 15 inch voor gravelachtige stages.

185 pk
Conform de reglementen beschikt de Peugeot 208 R2 over een 1.6 liter zonder allerhande luchtversnellers, want die zijn niet toegestaan. Het vermogen van de atmosferische bedraagt 188 pk en 190 Nm en wordt via een sequentiële vijfversnellingsbak naar de voorwielen gebracht. Daartussen bevindt zich een mechanisch sperdifferentieel voor maximale tractie in bochten. Het minimumgewicht van 1.030 kilogram is eveneens nagestreefd. Wil je niet zelf sleutelen? Peugeot kan dat doen voor je. De prijs bedraagt dan € 57.500,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model