Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Pagani Zonda R

Nieuws: Pagani Zonda R

Om misselijk van te worden

19.02.2009

De Zonda R is het beste wat Pagani tot op heden kan aanbieden. De techniek is met veel oog voor detail verpakt in een exclusief omhulsel. De prijs ervan bedraagt dan ook maar liefst € 1.460.000,- (exclusief belastingen). Om misselijk van te worden.

De Pagani Zonda R hebben we al eerder voorgesteld, maar toentertijd moesten we het doen met computerbeelden van de bolide. Nu zijn er prachtige foto's van de bolide beschikbaar en die willen we graag met jullie delen. Overigens heeft de laatste zin in de inleiding geen betrekking op de aanschafprijs; die zal vast te rechtvaardigen zijn. Nee, met 'misselijk' duiden we op de prestaties van deze über-Zonda.

2,7 seconden
Pagani ZondaOnder het bodywork van de R gaat een dikke 6.0 liter V12 van AMG schuil. Deze weet maar liefst 750 pk en 710 Nm aan koppel op te wekken. Een gigantisch vermogen, maar niet buitengewoon aangezien er ook auto's met dit vermogen te koop zijn waarin de kinderen gewoon naar school gebracht kunnen worden. De Zonda R maakt indruk door zijn overige waarden. Neem nou het totale wagengewicht; die brengt slecht 1.070 kg op de weegschaal. Laten we het vermogen en het gewicht op elkaar los dan komen we tot een pk/gewichtverhouding van 1,43. Iedere pk hoeft dus maar? Exact! Anders omschreven betekent dit een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 2,7 seconden en een topsnelheid die ver over de 350 km/h gaat. En van zulke snelheden kan je als inzittende behoorlijk misselijk worden.

Oog voor detail
Pagani ZondaPagani altijd al een sportwagenfabrikant geweest met een oog voor detail. Dat vertaald zich terug in iedere bolide die het weet neer te zetten. Bij de Zonda R zijn de Italianen helemaal tot het uiterste gegaan. Zo is het bodywork en chassis onder andere vervaardigd van carbonfiber, titanium, magnesium en aluminium. Stuk voor stuk peperdure en lichte materialen. Wie zichzelf een blik gunt op de interieurfoto's zal tot de conclusie komen dat echt niet ongemoeid is gelaten. Zelfs de kleine bout of schroef is nog gepolijst of verguld met een bepaalde legering. We verwachten dan ook dat de gelimiteerd oplage van de Zonda R, ondanks zijn hoge prijs, in een mum van tijd uitverkocht is.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model