Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Pagani Huayra

Nieuws: Pagani Huayra

Officieel: Pagani Huayra

31.01.2011

Geen Ferrari of Lamborghini, maar de Pagani Huayra is het begeerlijkste Italiaanse raspaardje. Dat probeert het jonge sportwagenmerk ons tenminste duidelijk te maken met de klinkende feiten van haar nieuwste telg.

Laten we beginnen met het kloppende hart van de Italiaan die uit de koker van onze Oosterburen komt. Het zes liter V12 blok stamt namelijk van origine uit de Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series, maar is door de ingenieurs van AMG geheel opnieuw doorgelicht. Het merkbare resultaat is een hoger vermogen van maar liefst 700 pk en 900 Nm, maar daarnaast is het karakter van de motor in zijn geheel ook flink feller geworden. In combinatie met een sequentiële transmissie met zeven trappen schiet de Huayra in een dikke drie tellen naar de 100 km/h. De topsnelheid is nog niet bekend gemaakt, maar moet ruim boven de 350 km/h liggen.

Variabele aerodynamica
HuayraNaast de geavanceerde aandrijflijn beschikt de Huayra over veel hightech materialen. Het monocoque frame is bijvoorbeeld van carbon-titanium gemaakt en de meeste carrosseriedelen zijn uit koolstofvezel vervaardigd. Beide toepassingen zorgen ervoor dat het gewicht van de bolide zeer gering is. Leeg weegt de Italiaan namelijk slechts 1350 kilogram. Bovenop het lage gewicht moet een ideale aerodynamica zorgen voor de best mogelijke prestaties. Hierbij hebben de ingenieurs van Pagani gebruik gemaakt van een variabele spoilers, die al naar gelang het nodig is, actief worden. Zo kunnen de flappen aan de achterzijde niet alleen helpen tijdens het remmen, maar ook de stabiliteit en snelheid in de bochten verhogen. De druk op Lamborghini en Ferrari wordt steeds hoger!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model