Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Pagani Huayra Roadster

Nieuws: Pagani Huayra Roadster

Pagani Huayra Roadster is meer dan een coupé-zonder-dak

16.02.2017

"This is the most complicated project we have ever undertaken", zo vertelt Horacia Pagani over de Huayra Roadster. "An unbridled work of art, intelligence and open-air passion", zo vervolgt hij. De gepassioneerde Italiaan maakt er duidelijk mee dat we hier niet zomaar met een nieuwe auto te maken hebben. Het is een rijdend kunstwerk. En eerlijk is eerlijk, daar is geen woord aan gelogen. Maak kennis met de Pagani Huayra Roadster.

De Roadster komt in navolging van de in 2011 gepresenteerde Huayra Coupé. Maar anders dan bij de Zonda Roadster is dit niet zomaar een Huayra zonder dak. De ontwikkeling van de Roadster begon al in 2010(!) maar werd in 2013 door Horacia Pagani opnieuw gestart. Volgens hem is elke Pagani een creatie op zich en mocht de Huayra Roadster niet zomaar een Coupé zonder dak zijn. En zo werd de Huayra Roadster daadwerkelijk meer dan dat. Het is een roadster, op basis van de Huayra, maar feitelijk ook meteen een doorontwikkeld model. En dat merk je aan alles.

Gullwing-doors
Het resultaat is sowieso tastbaar. Al bij de eerste aanblik. Wie de Huayra Coupé kent ziet dat het front wat spitser is, de grille is voorzien van hexagonale patronen en de zijlijn meer vloeiend. Wie verder kijkt ziet niet nieuw ontworpen wielen, maar ook talloze andere details die afwijken van Horacio's ontwerp voor de Coupé. De grootste verrassing komt zodra je de deuren opent, dat zijn namelijk ware Gullwing-doors.

80 kg lichter dan de coupé
Het vermogen van de Huayra Roadster wordt geproduceerd door een Mercedes-AMG V12 voorzien van twee turbo's. De twaalfcilinder wekt 764 pk op en stuurt 1.000 Nm naar de achterwielen. Aangezien de auto slechts 1.280 kg weegt, en daarmee 80 kg lichter is dan de coupé kan de sprint naar 100 km/h nog sneller worden afgelegd. Hoe snel? Dat maakt Pagani niet bekend. Maar is het relevant? Rond de drie seconden zal het liggen en met die waarde merk je een tiende meer of minder echt niet.

2,28 miljoen euro
Pagani bouwt slechts 100 exemplaren van de Huayra Roadster. En helaas, die zijn allemaal al uitverkocht. Wat die 100 kopers daarvoor hebben moeten neertellen? Een slordige 2,28 miljoen euro per stuk.

Genève
Wil je zeker weten dat je er ooit eentje in het echt te zien krijgt? Begin maart staat de Huayra Roadster op de Autosalon van Genève.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model