Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Zafira Tourer BiTurbo

Nieuws: Opel Zafira Tourer BiTurbo

Opel Zafira Tourer lekker sterk

04.02.2013

Met trots kondigt Opel de Zafira Tourer met BiTurbo dieselmotor aan. Deze nagelnieuwe viercilinder dieselkrachtbron ontwikkelt een vermogen van 195 pk en een koppel van 400 Nm. Het maakt de Zafira Tourer volgens Opel tot de ‘snelste zevenzitter met dieselmotor in het segment van compacte MPV’s’.

Bovenstaande claim maakt Opel overigens niet waar. Want waar moeten we de Ford S-max dan positioneren? Die is met zijn 200 pk sterke 2.2 TDCi immers nog net een tandje sneller. Ach toe maar, Opel wil gewoon heel graag duidelijk maken dat de Zafira Tourer met deze motor onder de kap een pittige 'peoplemover' wordt. En dat zullen we niet ontkennen. Het vermogen van 195 pk zorgt ervoor dat er in 8,9 seconden naar 100 km/h kan worden gesprint en de topsnelheid ligt op 218 km/h. Wie die prestaties niet continue aanspreekt zou volgens Opel op een gemiddeld verbruik van 5,6 l/100 km uit moeten kunnen komen.

Prijs
De Zafira Tourer met BiTurbo-dieselmotor is vanaf heden te bestellen. Vanaf maart staat de auto bij de dealers. De prijzen beginnen bij € 42.145,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model