Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Zafira CNG

Nieuws: Opel Zafira CNG

Opel stimuleert rijden op aardgas

20.09.2007

Opel gaat het rijden op aardgas (CNG) flink stimuleren. Bij de eerste vijftig klanten die een Opel Zafira CNG of Opel Combo CNG aanschaffen komt Opel gratis een thuisvulinstallatie plaatsen. Hiermee kan de klant voor de deur de Zafira of Combo CNG voltanken.

Nieuws Opel Zafira CNGTussen alle publiciteit over bio-ethanol en het rijden op waterstof door is het aardgas lange tijd een ondergeschoven kindje geweest. Maar dat zal de komende jaren (vooral in Nederland) sterk gaan veranderen. Er is namelijk uitgesproken dat binnen nu en vier jaar tijd een landelijk netwerk van maar liefst 250 aardgastankstations in Nederland zal worden gebouwd. Volgend jaar zullen er al 50 stations moeten zijn. Daarmee krijgt het rijden op aardgas een sterke impuls. En daar springt Opel slim op in.

Thuisvulinstallatie gratis

Nieuws Opel Zafira CNGOpel is namelijk al jaren actief met het ontwikkelen en verkopen van auto´s op aardgas. De fabrikant biedt inmiddels al zes jaar CNG-modellen aan en mag zich in het thuisland Duitsland absoluut marktleider noemen. Echter door het ontbreken van aardgasstations in Nederland heeft Opel hier nog weinig voet aan wal weten te krijgen. Maar de importeur heeft een slimme actie bedacht. Wie namelijk nu een Zafira CNG of een Combo CNG aanschaft krijgt er gratis een thuisvulinstallatie bij. Hiermee is het mogelijk om thuis de auto vol te tanken. Het vullen duurt daarmee wel enkele uren, maar ´s nachts moet dat geen probleem zijn. Het is namelijk een tijdelijke oplossing want een groot netwerk aan aardgasstations is op komst.

Schoner dan benzine, diesel en LPG

Nieuws Opel Zafira CNGGroot voordeel van het rijden op aardgas is dat het relatief goedkoop is. Bovendien is het aardgas een veel schonere brandstof dan benzine, diesel of LPG. De uitstoot van CO2 ligt 20 à 25 procent lager dan die van vergelijkbare benzineversies. De Zafira CNG stoot bijvoorbeeld 80 procent minder stikstofoxiden (NOx) uit dan vergelijkbare dieselvarianten. De emissie is bovendien vrij van roetdeeltjes. Aardgas is coming!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model