IAA 2011
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel One Euro Car

Nieuws: Opel One Euro Car

Opel´s verrassing op IAA: One Euro Car

08.09.2011

Opel heeft nog een verrassing voor de IAA in Frankfurt klaar staan. Dankzij deze eerste drie foto´s gunt Opel ons een voorproefje, maar over de details hult men zich nog in stilzwijgen. Voorlopig gaat de conceptcar onder de naam ´One Euro Car´ door het leven.

Deze 'One Euro Car' dankt zijn naam aan het feit dat je slechts 1 euro nodig hebt om voor 100 km stroom te hebben. Inderdaad stroom. Opel kiest uiteraard voor elektrische aandrijving waarmee een topsnelheid van 120 km/h haalbaar is. Qua gewicht claimt Opel dat de auto slechts een derde weegt van een gemiddelde conventionele auto van dit formaat.

Urban Concept & Nils
Opel One Euro CarDe tweezitter die pronkt op de stand van Opel op de IAA gaat rechtstreeks de concurrentie aan met de Urban Concept van Audi en de Nils van Volkswagen. Ook die twee worden in Frankfurt voor het eerst aan de wereld gepresenteerd. Het lijkt er daarmee op dat dit soort auto's in de toekomst een prominente rol kunnen gaan spelen. Opel geeft aan dat het compacte formaat en het zeer zuinige karakter vooral ook jongeren aan moet spreken. Er wordt zelfs nagedacht over een versie die begrensd is tot 45 km/h om zodoende al vanaf 16 jaar in te kunnen stappen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model