Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Meriva

Nieuws: Opel Meriva

Opel onderwerpt Meriva aan facelift

09.10.2013

Na drie jaar trouwe dienst vindt Opel het tijd om de Meriva aan een facelift te onderwerpen. Het model is populair onder de gezinnen, wat hem zelfs de titel ‘Gezinsauto van het jaar’ opleverde. Nu is hij op de nodige onderdelen bijgepunt.

Bij eerder uitgelekte spyshots wisten we reeds te achterhalen dat de Meriva zowel een aangepast front als derrière toebedeeld krijgt. Om volledig in de pas met de Adam, Cascada en Insignia te lopen is vooral een overvloedig gebruik van chromen materialen als bron van vernieuwing gehanteerd. Zo zien we een gewijzigde grille met nieuwe koplampen en LED-dagrijverlichting. Vanaf heden accentueert een chromen lijn de welvende contouren op de zijkant en ook de achterlichten krijgen een vernieuwd design met chromen randje mee. Kersverse 17- of 18 inch velgen maken de chiquere uitstraling af.

Nieuwe diesel
Een kritiekpunt voor de Meriva was, evenals bij verscheidene Opel-modellen, de relatief hoge verbruiks- en emissiewaarden en zijn nukkige en luidruchtige motoren. Reden voor Opel om in navolging van de Zafira Tourer ook in de Meriva de 1.7 liter in te ruilen voor de nieuwe 136 pk sterke 1.6 liter CDTI diesel-aandrijving. Wij kregen al eens de gelegenheid de krachtbron aan een korte proef te onderwerpen en hij is inderdaad stiller en soepeler, maar toch ook doortastender. Met een koppel van 320 Nm bij 2.000 tpm spurt hij in 9,1 naar de 100 km/h, waar de 1.7 liter CDTI er 0,8 seconden langer over deed. Daarnaast is hij met zijn verbruik van 4.4 liter per 100 kilometer, een CO2-uitstoot van 116 gram per kilometer en de voldoening aan de Euro6-norm weer helemaal milieuzachtmoedig. Helaas is er één maar, de motorisering wordt voorlopig niet in Nederland geleverd. Waar we wel naar uit kunnen kijken is dat naast het nieuwe diesel-blok er ook drie 1.4 liter benzinevarianten en een LPG-versie beschikbaar zijn. De minst krachtige levert 100 pk, wijl de twee geblazen versies respectievelijk 120 en 140 pk ophoesten. Laatst genoemden hebben de kans samen te werken met een onlangs vernieuwde automatische zesbak die soepeler en doeltreffender schakelen mogelijk moet maken.

Infotainment
De Meriva krijgt het nieuwste 650- of 950 IntelliLink infotainment-systeem geïnstalleerd. Deze unit is te bedienen met je stem of het touchpad in de middenconsole en is voorzien van een zeven-inch scherm. Met functies als Bluetooth, telefoonintegratie, USB-aansluiting en navigatiesysteem is ie van alle markten van connectiviteit thuis.

Begin 2014
De opgefriste Meriva is vanaf volgende maand te bestellen, gelijktijdig met de bekendmaking van de prijzen. Zijn debuut beleeft ie op de Brussels Motorshow in januari volgend jaar. In die periode zal eveneens de levering beginnen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model