Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Insignia

Nieuws: Opel Insignia

Officieel: interieur Opel Insignia in detail

13.06.2008

Dit zijn de eerste officiële afbeeldingen van het interieur van de nieuwe Opel Insignia. Met het innovatie Adaptive Forward Lightning-systeem gaat de Insignia kopers bij de concurrentie wegtrekken, volgens Opel.

De buitenzijde van de Insignia is al enige tijd bekend. Maar het binnenwerk heeft Opel goed geheim weten te houden. Aan de foto's te zien heeft Opel veel nagedacht over de materialenkeuze en de mate van verlichting in het interieur. En terecht, want met de Insignia breekt er een nieuw tijdperk voor Opel aan. Met een nieuwe naam, een nieuwe auto en een nieuwe designtaal moet de Insignia één van de belangrijkste modellen van Opel worden die het merk naar een hoger niveau tilt. De concurrentie staat immers ook niet stil.


Spelen met licht
Opel InsigniaDoor te spelen met kleuren en de mate van oplichtende meters en knoppen, heeft Opel gepoogd de Insignia een unieke eigenschap mee te geven. Dit is voor de bestuurder vooral te merken wanneer het buiten donker wordt. Het innovatieve Adaptive Forward Lightning-systeem bevat negen verschillende kleurweergaven die veranderen naarmate de rijomstandigheden anders worden. Zo licht onder normale omstandigheden het instrumentarium een witte gloed uit, maar schakelt de bestuurder de ´Sport´-button in, dan is het de kleur rood die het interieur siert. Deze techniek - welke in alle toekomstige Opel-modellen zal worden toegepast - zal volgens Opel door de inzittenden als warm, uitnodigend en sportief worden ervaren. Een ander opvallend interieurdetail is het instrumentarium met meters in chronograaf-look.

Omarmen
Opel InsigniaBetreffende de vormgeving van de binnenzijde spreekt Opel over een ´vleugelthema´ waarbij het dashboard de inzittenden als het ware 'omarmt'. Praktisch vernuft is één van de belangrijkste pijlers bij het ontwerp geweest. Zo zullen sommige - duurdere - uitvoeringen worden voorzien van een ruimte besparende elektronische handrem en een afzonderlijke multifunctionele console. Tevens zullen het stuurwiel en de voorstoelen vele instelmogelijkheden kennen, zodat de bestuurder een optimale zithouding tegemoet kan zien.

London Motor Show
De Opel Insignia debuteert in juli op de London Motor Show. Daar zal Opel in eerste instantie de sedan (4-deurs) en de hatchback (5-deurs) presenteren. Tegen het einde van het jaar zal de productie in het Duitse Rüsselsheim worden opgestart. In december staat de Insignia bij de dealers.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model