Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Insignia

Nieuws: Opel Insignia

Officieel: de Opel Insignia

25.04.2008

Na een lange tijd van teasers en spyshots is dit de Opel Insignia. De opvolger van de Vectra maakt deze zomer zijn werelddebuut in London en wordt in eerste instantie leverbaar als vier- en vijfdeurs. De Opel Insignia is modern vormgegeven, beschikt over moderne techniek en moet het merk Opel een dynamischer imago geven.

De Opel Insignia is één van de meest besproken auto´s van de afgelopen tijd. Vele teasers, tal van spyshots en minstens zoveel geruchten deden de afgelopen maanden de ronde. Opel heeft er daarmee alles aan gedaan om de auto flink in de kijker te spelen. En terecht, want Opel heeft behoorlijke ambities met de Vectra-opvolger. Een nieuwe naam, een nieuwe auto en een nieuwe designtaal worden met de Insignia gepresenteerd. En daar wil Opel - terecht - flink mee in de kijker spelen.


Krachtig design

Opel InsigniaHet design van de Insignia straalt kracht uit, zonder daarbij overdreven over te komen. De vloeiende lijnen en de coupéachtige daklijn zijn kenmerken van Opel´s nieuwe design-DNA. Ook het nieuwe logo op de grille waarin de letter OPEL zijn opgenomen bepalen een nieuw tijdperk. Verder zien we opvallend vormgegeven koplampen met geïntegreerde LED-dagrijverlichting, een bijzondere vouw in de zijkant en bij sommige modellen is er een spoiler op de achterklep gemonteerd. Diezelfde sfeer is in het interieur doorgetrokken. Opel spreekt van een ´vleugelthema´ waarbij het dashboard de inzittenden omhult. Rode sfeerverlichting moet de ambiance verder versterken.

Zeven motoren

Opel InsigniaOpel levert de Insignia vanaf zijn introductie met zeven motoren. Ze zijn verkrijgbaar met een manuele 6-versnellingsbak en in enkele gevallen ook met een zestraps automaat. De benzinemotoren variëren van een viercilinder met 115 pk tot een V6 met 260 pk. De drie nieuwe, direct ingespoten diesels hebben een cilinderinhoud van 2,0 liter en een vermogen van 110 tot 160 pk. Later zal het Insignia-motorengamma nog worden uitgebreid met een zuinige ecoFLEX-versie.

Voor- en vierwielaandrijving

Opel InsigniaVanaf de introductie is er de keuze uit voorwiel- en vierwielaandrijving. Het Adaptive 4x4-systeem moet volgens Opel de rijstabiliteit en het dynamische weggedrag ten goede komen. Bovendien is het voor de caravanrijders onder ons een welkome aanvulling. Tegelijkertijd debuteert FlexRide, een systeem waarbij het met een druk op de knop mogelijk is het karakter van de auto aan te passen.

Adaptive Forward Lightning

Een innovatie betreft het AFL-systeem (Adaptive Forward Lightning). Dat omvat negen verschillende lichtinstellingen die automatisch worden gekozen volgens de verschillende rijomstandigheden (zoals snelheid en weersomstandigheden).

London Motor Show

De Opel Insignia zal in juli debuteren op de London Motor Show. Daar presenteert Opel in eerste instantie de sedan (4-deurs) en de hatchback (5-deurs). Tegen het einde van het jaar zal de productie in het Duitse Rüsselsheim worden opgestart en in december staat de Insignia bij de dealers. Meer details over de auto hopen wij u te kunnen geven na zijn werelddebuut op de London Motor Show.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model