Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Insignia

Nieuws: Opel Insignia

Krachtige BiTurbo-diesel voor Opel Insignia

08.12.2011

Liefhebbers van veel trekkracht kunnen vanaf januari hun hart ophalen in de Insignia. Dan wordt namelijk een nieuwe 2.0 liter CDTI aan het palet van Opel’s vlaggenschip toegevoegd welke dankzij BiTurbo-techniek een ferme 400 Nm weet te genereren.

Opel claimt met de nieuwe dieselmotor het eerste merk te zijn dat twinturbo-technologie naar de betaalbare klasse brengt. Volgens de fabrikant uit Rüsselsheim is het geavanceerde systeem vooralsnog alleen in de duurdere modellen te vinden. In de Opel Insignia is de nieuwe tweeliter goed voor 195 pk en 400 Nm. Tachtig procent (350 Nm) van het totale koppel is al vanaf 1.500 tpm beschikbaar. Opel prijst daarom de souplesse en alertheid van het blok. Van nul naar 100 km/h verloopt in 8,7 seconden en de topsnelheid ligt op 230 km/h. Desondanks is het brandstofverbruik gering met 4,9 l/100 km. De gemiddelde CO2-uitstoot werd op 129 g/km vastgesteld.

Prijzen
Opel InsigniaDe Insignia 2.0 BiTurbo CDTI zal verkrijgbaar zijn als Sport en Cosmo. Vervolgens wordt de klant voor de keuze gesteld om de nieuwe motor met voor- of vierwielaandrijving te combineren. De vanafprijs kan Opel ook al delen; die begint bij € 38.795,-. Een handgeschakelde versnellingsbak voorzien van een Start/Stop-functie is op alle versies standaard.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model