Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Insignia OPC

Nieuws: Opel Insignia OPC

Opel steekt Insignia OPC in ‘t nieuw

26.08.2013

In navolging op de facelift voor de reguliere Insignia heeft Opel ook de OPC-uitvoering vernieuwd. Hoewel het uiterlijk slechts lichtelijk bijgeschaafd werd, zijn er zeker een aantal aanpassingen te melden.

Optisch verandert er weinig. Een stel andere koplampen met herontworpen LED-dagrijverlichting, een grille met voortaan een enkele chroomstrip en hertekende achterlichten die eveneens van moderne LED-lampen zijn voorzien, dat is het wel zo'n beetje wat exterieurvernieuwingen betreft. Binnenin trakteert Opel op een nieuw sportstuurwiel (optioneel verwarmbaar) en een tegen meerprijs verkrijgbaar 8 inch display dat stoere informatie kan weergeven zoals gereden G-krachten, de opgebouwde remkracht, de gaspedaalstand en opgewekte laterale krachten.

Prestaties
Opel heeft de Insignia OPC vooral technisch verbeterd, al blijft het vermogen van de geblazen V6 met 325 pk en 435 Nm als vanouds. Accelereren naar 100 km/h duurt zodoende nog altijd precies zes seconden voor de sedan en 6,3 seconden voor de Sports Tourer-stationvariant. De standaard topsnelheid is bij beide carrosserievarianten begrensd op 250 km/h, maar dat kan naar 270 km/h worden na bijbetaling (Sports Tourer: 265 km/h)..

Tandje erbij
Ondanks de gelijk gebleven prestaties zou het rij- en stuurgedrag verbeterd moeten zijn, terwijl het binnen stiller is. Opel heeft daarvoor name het chassis en ophanging nog eens onder de loep genomen; 60 procent van de achterwielophanging is vernieuwd. Daarnaast zijn er tal van kleine aanpassingen gedaan om vibraties en andere negatieve invloeden op het rijgedrag in de kiem te smoren en is de software van de adaptieve FlexRide-dempers op de schop gegaan. Ook het management van het ESP-systeem kreeg een update zodat onderstuur minder om de hoek komt kijken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model