Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Insignia Grand Sport

Nieuws: Opel Insignia Grand Sport

Opel Insignia Grand Sport teast met 'slimme' LED-verlichting

10.11.2016

Opel maakt zich op voor de onthulling van de nieuwe Insignia. Middels een teaser van een IntelliLux LED-koplamp willen de Duitsers ons warm laten lopen voor hun vlaggenschip die de toevoeging Grand Sport meekrijgt.

Opel wil hogerop, en de nieuwe Insignia Grand Sport zal de vaandeldrager van die ambitie zijn. Hoe? Aan de hand van een groter, flamboyanter koetswerk, een lager leeggewicht en meer 'slimme' elektronica dan ooit tevoren. Eén van die snufjes is de nieuwe IntelliLux Matrix LED-verlichting, een koplamptechniek die debuteerde op de Astra en voor de nieuwe Insignia is doorontwikkeld.

400 meter
Opel meldt dat de nieuwe generatie, adaptieve IntelliLux-verlichting op de Insignia Grand Sport niet 16, zoals op de Astra, maar 32 LED-units bevat. Dit zorgt niet alleen voor een betere lichtopbrengst, maar hierdoor kan de bundel ook gerichter gestuurd worden met het oog op de rij- en wegomstandigheden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk continu grootlicht te voeren, zonder tegenliggers te verblinden. Maximaal kunnen de IntelliLux-koplampen zo'n 400 meter schijnen, aldus Opel, die tevens laat weten dat het design ervan is geïnspireerd op de koplampen van de in 2013 gepresenteerde Monza Concept. De Opel Insignia Grand Sport zal begin 2017 bij de dealers staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model