Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Insignia Country Tourer

Nieuws: Opel Insignia Country Tourer

Opel doet stoer: Insignia Country Tourer

03.07.2013

Opel gaat op het avontuurlijke pad met de Insignia Country Tourer. Middels het toevoegen wat een aantal stoere details, extra bodemvrijheid en vierwielaandrijving slaat het Duitse merk een brug tussen een traditionele stationwagen en een crossover. Een duidelijk concurrent van de Passat Alltrack.

De onlangs vernieuwde Insignia-familie wordt met de komst van de Country Tourer uitgebreid tot vijf modellen. Naast de reguliere sedan, hatchback, Sports Tourer en OPC bevindt de Insignia Country Tourer zich aan de meest avontuurlijke kant van het spectrum. En dat is hem direct aan te zien. Glanzend zilveren beschermpanelen onder de voor- en achterbumper, aangezette wielkasten en in ongelakt kunststof uitgevoerde bumpers maken de Country Tourer tot de meest avontuurlijk ogende Insignia.

4x4
Het is echter niet puur visuele opsmuk waar Opel ermee denkt te komen. De Insignia Country Tourer moet ook daadwerkelijk verder komen dan zijn familiegenoten. Opel verhoogde de bodemvrijheid met 20 mm en monteert op elke Country Tourer vierwielaandrijving. De elektronisch gestuurde 4x4-aandrijving heeft een koppeling op basis van het Haldex-principe. Daarnaast is er een elektronisch sperdifferentieel (eLSD) dat de koppelverdeling tussen de beide achterwielen controleert. In de praktijk zal je de Insignia Country Tourer het terrein niet insturen, ondanks dat hij dat net als de Passat Alltrack wellicht best zou kunnen, maar zorgt de vierwielaandrijving vooral voor extra veiligheid en gemak tijdens bijvoorbeeld de wintersport of als de caravan op een drassig campingterrein geplaatst moet worden.

Sterke motoren
Opel positioneert de Insignia Country Tourer als de stoere en sterke telg binnen de familie. Dat betekent dat men in Rüsselsheim ook heeft gekozen om enkel de krachtigste motoren te monteren. Koploper van het trio motoren is de nieuwe 250 pk en 400 Nm sterke 2.0 SIDI turbobenzinemotor. Op de prijslijst zullen we tevens de 195 pk en 400 Nm sterke 2.0 BiTurbo CDTI dieselmotor aantreffen. Wie het minste behoefte heeft aan kracht kan tot slot opteren voor de 163 pk en 350 Nm sterke 2.0 CDTI-motor.

Prijzen Opel Insignia Country Tourer
De prijzen en meer details over de uitrusting zal Opel op 10 september vrijgeven als de auto zijn werelddebuut maakt tijdens de IAA in Frankfurt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model