Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Grandland X

Nieuws: Opel Grandland X

Opel's compacte crossover gaat Grandland X heten

17.11.2016

Sinds zustermerk Chevrolet uit Europa is vertrokken bruist Opel van energie. Nieuwe modellen zijn gelanceerd en er volgen er nog veel meer, waaronder een crossover boven de Mokka X. De naam daarvan is alvast bekendgemaakt.

Volgend jaar kunnen maar liefst 7 nieuwe modellen van Opel tegemoetzien. Op zijn minst. Met een deel heb je al kennis kunnen maken. Het zijn vooral de crossovers die nog in nevelen zijn gehuld, op de Mokka X na.Zo zit er een compacte crossover, genaamd Crossland X, in de pijplijn die gezien kan worden als de opvolger van de Meriva. Maar die auto is volgens Opel nog niet groot genoeg om een vuist te kunnen maken tegen bijvoorbeeld de populaire Renault Kadjar, Kia Sportage en Mazda CX-5. Daarvoor zullen de Duisters de Grandland X naar voren schuiven. Ergens in de tweede helft van 2017 staat dat te gebeuren.

Vaarwel Zafira?
Opel wil de Grandland X uiteraard nog eventjes onder de pet houden en vandaar dat er nog geen foto's zijn. Om toch enigszins een gevoel te krijgen bij deze C-segmenter crossover, willen de Duitsers wel alvast meegeven dat de auto zal uitpakken met 'offroad-achtige looks, een hoge zitpositie, goed zicht rondom, prettige instap en bovengemiddeld grote bagageruimte'. Ook zullen de laatste ontwikkelingen op gebied van veiligheid, comfort en connectiviteit in de nieuwe Grandland X verkrijgbaar zijn, aldus Opel. Klinkt als de vervanger van de Zafira als je het ons vraagt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model