Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel geeft vanafprijs voor nieuwe Corsa

Nieuws: Opel geeft vanafprijs voor nieuwe Corsa

Opel geeft vanafprijs voor nieuwe Corsa

28.10.2014

De Corsa is Opel's bestverkochte model en dat wil het graag zo houden. Daarom is er in juli een nieuwe Corsa bekend gemaakt en nu kunnen we melden dat hij vanaf € 13.995,- te bestellen is.

Het instapmodel van de nieuwe Corsa betreft de driedeurs met een éénliter turbobenzinemotor, waarvan Opel de prijs bekend heeft gemaakt. De 1.0 Direct Injection-turbomotor is beschikbaar in twee vermogensvarianten. De sterkste levert 115 pk en de andere een gezonde 90 pk. De vanafprijs van € 13.995,- geldt vanzelfsprekend voor de versie met 90 pk. De lichtste van de twee verbruikt slechts 4,3 l/100 km met een CO2-emissie van 100 g/km. Het koppel is gelijk voor beide varianten, met 170 Nm vanaf 1.800 toeren per minuut. Beide worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

14%-diesel
Ga je liever voor een diesel, dan is de keus snel gemaakt. Er is bij de introductie slechts één dieselmotor beschikbaar, de 1.3 CDTI. Deze levert een vermogen van 95 pk en om hem nog zuiniger te maken is hij standaard uitgerust met een start-stopsysteem. Maar er is meer goed nieuws. Opel is bezig om een diesel te ontwikkelen die zo zuinig en schoon is dat deze in de 14%-bijtellingsklasse gaat concurreren. Deze tweede diesel zou kort na marktintroductie van de nieuwe Corsa beschikbaar moeten komen en zodra dat het geval is zal de vanafprijs bekend worden gemaakt.

Concurrenten
De eerder genoemde prijs is natuurlijk leuk, maar we zetten 'm even in perspectief. Wanneer we vergelijkbare modellen van de concurrenten ernaast zetten zien we dat de vanafprijs van de nieuwe Corsa scherp is. Zo kost de Volkswagen Polo minstens € 14.152,- en uit het kamp van Ford probeert de Fiesta klanten te lokken met een prijs van € 14.395,-. Tot slot nog eventjes de Peugeot 208. Die begint bij € 13.690,-.

De nieuwe Opel is vanaf heden te bestellen en rolt eind dit jaar van de band. De prijzen voor de andere versies zullen op een later moment bekend worden gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model