Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Corsa OPC

Nieuws: Opel Corsa OPC

Nieuwe Opel Corsa OPC

05.02.2015

Wie momenteel op zoek is naar een compacte hot hatch kan zijn geluk niet op. Of maakt de komst van nieuwe Opel Corsa OPC kiezen er juist alleen maar lastiger op?

Momenteel is de keuze reuze in het segment van compacte scheurijzers. Bovendien hebben bijna al de merken die in deze nicheklasse actief zijn zonet een gloednieuwe generatie gepresenteerd. Kiezen wordt er daarmee niet eenvoudiger op. Voor het gemak sommen we ze even op voor je: Renault Clio RS, Mini John Cooper Works, Volkswagen Polo GTI, Citroën DS3 Racing, Ford Fiesta ST, Audi S1, Seat Ibiza Cupra, Skoda Fabia RS, Abarth Punto en Peugeot 208 GTi.

Wanneer een en ander niet meer mag kosten dan 30 mille, vallen er onmiddellijk enkele af. En als tevens het criterium is dat er minstens 200 pk op de krukas wordt gezet, wordt de spoeling nog dunner. Kijk, dat schiet op. Al ben je er hiermee nog niet want de hot hatches die overblijven bij deze criteria leggen elkaar werkelijk het vuur aan de schenen en kunnen zodoende wel je haren uit je hoofd trekken. Eén daarvan is waarschijnlijk de nieuwe Opel Corsa OPC

Doorontwikkeling
In feite is de nieuwe Opel Corsa OPC is een doorontwikkeling op de speciale Corsa OPC Nürburgring Edition die sinds 2011 in de prijslijsten is opgenomen. Nu kun je de kniesoor gaan zitten uithangen omdat het geen volledig nieuwe OPC betreft, maar doe dat vooral niet. Als de mensen bij het al weer 15 jaar geleden opgerichte Opel Performance Center ook maar een greintje van het oude karakter bewaard hebben, dan belooft de nieuwe Corsa OPC weer een fantastisch sturend bommetje te worden. We gaan ervan uit dat ze dat gedaan hebben, plus daar waar mogelijk enkele verbeteringen hebben aangebracht. En drie keer raden waar ze de verbeteringen uitvoerig getest hebben? Precies, bij OPC in de achtertuin: de Nürburgring-Nordschleife

Zelf poken
Veel aandacht is er uitgegaan naar het hart van de Corsa OPC, opnieuw een 1.6 liter viercilinderturbo. Voortaan levert die 207 pk, wat een vermogenswinst is van 15 pk ten opzichte van de vorige OPC. De Nürburgring Edition produceert evenwel 210 pk en bereikt daardoor een tiende sneller de 100 km/h vanuit stilstand. De nieuwe Corsa OPC doet deze sprint in 6,9 seconden en heeft een onveranderde top van 230 km/h. Dat voelt een beetje als een stapje terug, ware het niet dat de nieuwe Corsa OPC een veel gunstiger koppelverloop heeft. De maximale 245 Nm (280 Nm in overboost-modus) is namelijk veel eerder en veel langer van kracht, een doorgaans positieve eigenschap. Wat gelukkig is gebleven is de zelfcontrole dankzij een manuele versnellingsbak. Of het verstandig was van Opel gezien het relatief hoge verbruikscijfer van 7,5 l/100 km en de CO2-uitstoot van 174 g/km valt te betwijfelen, maar we zijn hier maar wat blij mee.

Nederlands tintje
Chauvinistisch als we zijn is het leuk om te melden dat de Corsa OPC een klein beetje Nederlands is. Het Zeeuwse Koni is namelijk verantwoordelijk voor de levering van de schokdempers. Elke Cora OPC staat standaard op Koni's fameuze FSD-dempers dat staat voor Frequency Selective Damping, een systeem dat de dempingskracht aanpast op de dempingsfrequentie van de auto. Verder is Opel trots op de verbeterde, messcherpe stuurinrichting, het aggressieve uiterlijk en het optionele Performance Package. Dit pakket omvat onder meer een mechanisch sperdifferentieel van Drexler, 18 in plaats van de standaard 17 inch wielen en een nog scherper afgesteld onderstel. Tevens worden de 308 millimeter remschijven op de vooras vervangen door een Brembo-remsysteem met 330 millimeter schijven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model