Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Corsa OPC Nurburgring Edition

Nieuws: Opel Corsa OPC Nurburgring Edition

Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’

26.04.2011

Met 210 pk op de voorwielen kun je bij deze Corsa OPC zonder meer van een bommetje spreken. De strikt tot 500 exemplaren gelimiteerde Corsa OPC ‘Nürburgring Edition’ doet zijn naam eer aan door grotendeels op en nabij de Nürburgring te zijn ontwikkeld.

"Briljante rij-eigenschappen die tot stand zijn gekomen tijdens zwaar testwerk op één van de meest veeleisende circuits ter wereld", zo prijst Opel de Corsa OPC 'Nürburgring Edition' aan. Over hoe hij zich daadwerkelijk gedraagt op de weg kunnen we Opel enkel op hun woord geloven, maar de prestaties liegen er niet om. Het 1.6 liter turboblok werd opgeschroefd van 192 naar 210 pk en het koppel is gestegen tot een machtige 250 Nm. Tijdens de overboost wordt er zelfs 280 Nm richting de voorwielen gestuurd. Opel claimt dat de Corsa OPC daarmee in 6,8 seconden naar 100 km/h sprint en een topsnelheid van 230 km/h weet te bereiken.

Testwerk
Opel Corsa OPC Nurburgring EditionDat de Corsa OPC 'Nürburgring Edition' zijn naam niet zomaar mag dragen blijkt wel uit het vele testwerk dat Opel op het beroemde Duitse circuit heeft afgelegd, maar ook uit de aanpassingen die daardoor tot stand zijn gekomen. De vering en demping werd door Bilstein compleet herzien en op de voorwielen heeft Brembo een set nieuwe remmen gemonteerd. Tijdens de vele testronden werden bovendien de elektronische systemen als de ABS, tractiecontrole en ESP tot in detail gefinetuned. De motor dankt zijn hogere vermogen aan een aangepaste turbo, nieuw motormanagement en sportuitlaatsysteem.

Visuele identiteit
Om de 'Nürburgring Edition' van de standaard Corsa OPC's te onderscheiden is het model enkel leverbaar in de kleuren 'Henna' rood en 'Grasshopper' groen. Verder zien we grijs gelakte 18 inch lichtmetalen wielen, Nürburgring-logo's, en een speciale voorspoiler lip en dubbel uitlaatsysteem.

500
Opel zal de productie van de Corsa OPC 'Nürburgring Edition' limiteren tot 500 exemplaren. De prijzen en de aantallen voor ons land zijn op dit moment nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model