Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Corsa GSi

Nieuws: Opel Corsa GSi

Oude naam, nieuw jasje

07.06.2007

De naam GSi herleeft in de nieuwe Opel Corsa GSi. De kleine sportieveling op basis van de succesvolle Corsa wordt aangedreven door een 150 pk sterke viercilinder turbomotor. Opel positioneert de Corsa GSi daarmee rechtstreeks onder de Corsa OPC. Het uiterlijk van de GSi is dan ook minder extreem.

Nieuws Opel Corsa GSiDe letters GSi zijn voor de gemiddelde Opel-liefhebber een begrip. We kennen allemaal de sportieve Astra´s GSi en Corsa´s GSi. Maar met de komst van het OPC-label verdween de naam GSi naar de achtergrond en uiteindelijk uit het leveringsgamma. Maar Opel haalt de naam opnieuw onder het stof vandaan met de presentatie van de nieuwe Corsa GSi.

Sportief, maar niet extreem

Nieuws Opel Corsa GSiHet uiterlijk van de Corsa GSi is sportief te noemen, maar veel minder extreem dan dat van de Corsa OPC. Waar die laatste echt als een sportieveling kan worden gezien is de Corsa GSi veel bescheidener. De auto dankt zijn onderscheidende karakter aan een voorspoilerlip, een achterspoilerlip en een spoiler op de achterklep. Verder zien we zijskirts, een verchroomde uitlaatpijp en 17 inch lichtmetalen wielen.

Rode accenten

Het interieur van de Corsa GSi onderscheidt zich van zijn minder bedeelde soortgenoten door onder meer de sportief gevormde stoelen met rode bekleding. De kleur rood is ook terug te zien op het stuurwiel, de gordels en bovendien zijn er aluminium pedalen gemonteerd.

150 pk turbomotor


Nieuws Opel Corsa GSiOnder de motorkap heeft Opel een geknepen versie van de 1.6 liter viercilinder turbomotor gelepeld. De motor levert in de Corsa GSi een vermogen van 150 pk en een koppel van 210 Nm. Dankzij dit vermogen weet de Corsa GSi in slechts 8,1 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten en een topsnelheid van 210 km/h te behalen. Om deze sportieve prestaties extra kracht bij te zetten heeft Opel het onderstel sportiever afgestemd en verlaagd.

Dit najaar bij de dealers

De nieuwe Corsa GSi zal leverbaar worden als 3- en 5-deurs maar komt helaas niet naar Nederland.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model