Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Opel Corsa 14%

Nieuws: Opel Corsa 14%

Opel Corsa krijgt nieuwe 14% diesel

29.01.2015

Bij de introductie van de nieuwste Opel Corsa was er weinig keus bij het dieselaanbod. Er stond slechts één motor op de lijst. Wel gaf Opel al te weten dat er een 14%-diesel aan zat te komen. En die is er nu, inclusief zijn bijbehorende prijs.

Met de komst van de nieuwe, zuinigere 1.3 CDTI, met een gemiddelde CO2-uitstoot van 82 g/km, biedt Opel met de nieuwe Corsa een extra keuze in het 14%-segment. Het verbruik is eveneens netjes, namelijk 3,1 l/100 km. Voor zijn 95 pk en 190 Nm, waarbij het koppel tussen 1.750 tot en met 2.500 toeren per minuut volledig aanwezig is, dien je minimaal € 17.495,- neer te leggen.
Voor dit geld krijg je de Business+ uitvoering, waardoor je standaard beschikt over onder andere het IntelliLink-infotainmentsysteem. Deze heeft een 7 inch touchscreen, een USB-poort, Bluetooth-connectiviteit en is eveneens met de stem te bedienen. De Corsa 1.3 CDTI kan eveneens als Edition, Color Edition en Cosmo worden geleverd. Deze prijzen daarvan zijn nog niet gecommuniceerd.

Gerobotiseerde handbak
De Duitsers hebben de uitstoot weten te verminderen door een de slag te zijn gegaan met een variabele water- en oliepomp en het herwinnen van remenergie. Ook gunstig op het verbruik en de emissiewaarde is de standaard gemonteerde gerobotiseerde Easytronic-automaat met vijf versnellingen en het start-stopsysteem.

Alleen 3-deurs
Niet onbelangrijke voetnoot: enkel de 3-deurs Opel Corsa 1.3 CDTI Easytronic komt in aanmerking voor 14% bijtelling. De vijfdeurs-uitvoering is namelijk enkel te combineren met een handgeschakelde versnellingsbak en die combinatie stoot meer uit, waardoor voor dit model 20% bijtelling geldt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model