Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Combo

Nieuws: Opel Combo

Nieuwe Opel Combo kopieert Fiat Doblo

18.07.2011

Vanaf februari 2012 zal Opel de nieuwe Combo bij de dealers binnenrijden. Het model zal als vanouds leverbaar worden als gesloten bestelwagen en personenauto. De techniek is grotendeels afkomstig van de Fiat Doblo.

Waren de vorige generaties Combo technisch gebaseerd op de Corsa, de nieuweling is ontwikkeld met dank aan Fiat. De Combo is praktisch een 1-op-1 kopie van de Fiat Doblo (Bestelwagen van het jaar 2011) waarbij enkel de grille en voorbumper van een Opel-sausje werden voorzien. Wij zijn er niet meteen van gecharmeerd. Juist in de tijd dat Opel spraakmakende ontwerpen weet neer te zetten doet deze Combo daaraan behoorlijk afbreuk.

Verschillende versies
Voor Opel biedt deze keuze echter de mogelijkheid om kostenefficiënt verschillende varianten in de markt te zetten. Voor het eerst is de Combo namelijk in bestelwagenversie leverbaar in twee wielbasis (2.755 mm of 3.105 mm) en twee dakhoogtes (1.85 m of 2.10 m). Voor een gemakkelijke toegang tot de bagageruimte zijn de bestelwagenversies leverbaar met één of twee optionele zijschuifdeuren. De personenautoversie beschikt standaard over zijschuifdeuren en een achterklep. Asymmetrisch te openen dubbele achterdeuren zijn eveneens verkrijgbaar. In bepaalde configuraties kan achter een bijkomend dakluik worden geïnstalleerd om bijvoorbeeld ladders te vervoeren. Het laadvolume bedraagt maximaal 3.4 m3 in de versie met korte wielbasis en 4.2 m3 als lange wielbasis. Als personenauto is de nieuwe Combo leverbaar als zevenzitter.

Motorengamma nieuwe Opel Combo
Opel levert de Combi met een zestal motoren: vier diesels, een benzinemotor en een CNG-motor (aardgas). Het dieselgamma omvat een 1.3 CDTI ecoFLEX en 1.6 CDTI ecoFLEX van 90 pk, een 1.6 CDTI van 105 pk en een 2.0 CDTI van 135 pk. De 1.4 liter ecoFLEX benzinemotor levert 95 pk en de 1.4 liter ecoFLEX CNG-versie is goed voor 120 pk. De benzinemotor en de 1.3 CDTI ecoFLEX motor zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak terwijl de CNG-motor en de krachtigere CDTI's recht hebben op een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 90 pk sterke 1.6 CDTI ecoFLEX is bovendien verkrijgbaar met Opels geautomatiseerde 'Tecshift'-transmissie met vijf verzetten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model