Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Cascada

Nieuws: Opel Cascada

Opel´s nieuwe cabriolet heet Cascada

05.09.2012

Geen Astra Cabrio of Twintop, Opel lanceert haar nieuwe vierzits cabriolet als Cascada. Bedoelt als concurrent in de cabriomiddenklasse zet Opel duidelijk in op een premium-uitstraling.

Al anderhalf jaar zien we spyshots opduiken van een dakloze Opel. Tot op heden gingen we er vanuit dat de nieuwe cabriolet als carrosserie-variant van de Astra gepresenteerd zou worden, in het verleden hebben we immers eerder de Astra Twintop gehad. Die naam kan nu echter aan de kant geschoven worden want de keus is gevallen op Cascada. Afgeleid voor het Spaanse woord voor waterval moet het nieuwe model gevoelens van elegantie, frisheid en dynamiek op gaan roepen.

Afmetingen
Dat we te maken hebben met een echte vierzits cabriolet blijkt wel uit de lengte van 4,70 m. Daarmee is de Cascada namelijk groter dan de Audi A5 Cabriolet en E-klasse Cabriolet, de maatstaven in dit segment. Dat Opel met de Cascada een graantje mee wil pikken van het premium-succes blijkt wel uit termen als 'hoogwaardige softtop', 'zeer kwalitatief' en 'hoogwaardig vakmanschap' in het persbericht. Het dak kan overigens rijdend geopend en gesloten worden tot een snelheid van 50 km/h.

Parijs
Hoewel de Cascada al in het voorjaar van 2013 op de markt komt zal hij in Parijs schitteren door afwezigheid. Opel wil immers vol inzetten op de Adam op de Franse beursvloer en daar moet de introductie van de cabriolet voor wijken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model