Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Cascada 1.6 SIDI

Nieuws: Opel Cascada 1.6 SIDI

Opel Cascada met 200 pk

08.08.2013

Maar liefst 200 pk perst Opel uit de gloednieuwe viercilinder turbomotor. Het blok debuteert in de Opel Cascada en weet de cabriolet er extra allure meer te geven.

Met de Opel Cascada hebben de Duitsers een stijlvol visitekaartje afgeleverd. Hij heeft uitstraling, finesse en getuigt van een andere koers voor Opel. De Cascada weet daarmee concurrentie uit te kiezen die je zo niet bij Opel verwacht. In diverse internationale media wordt de Cascada met succes tegenover de open varianten van de A5, E-klasse en 3-serie gezet voor een vergelijk. Maar om dat vergelijk echt waardig aan te kunnen moest er motorisch nog wel een tandje worden bijgeschakeld. Wel, dat wordt bij deze geregeld.

Geen simpele chiptuning
Het nieuwe 200 pk sterke turboblok is gebaseerd op de 1.6 SIDI met 170 pk die reeds vanaf de lancering beschikbaar was in de Cascada. Het belangrijkste verschil is dat deze krachtiger versie werkt onder een lagere compressieverhouding (9,5 op 1 in plaats van 10,5 op 1) en bovendien is voorzien van iets aangepaste zuigers. Bovendien is aan het in- en uitlaattraject gesleuteld en moet het blok net even wat sportiever klinken. Van puur en alleen een paar elektronische parameters wijzigen is dus geen sprake geweest, Opel heeft daadwerkelijk technisch aanpassingen gedaan.

Specificaties
Maar waar resulteren die 200 pk´s dan in? Want van een laf vermogen valt niet te spreken. Over de sprint naar 100 km/h laat Opel helaas nog niets los. Wel de topsnelheid: die bedraagt 235 km/h. En de verbruikscijfers zijn er ook: 6,7 l/100km en 158 g/km. Herkennen doe je deze topuitvoering van de Cascada, welke vanaf dit najaar bij de dealers staat, aan de rode turbo-letters op de achterklep.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model