Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Astra sedan

Nieuws: Opel Astra sedan

Nieuwe Opel Astra sedan gepresenteerd

07.06.2012

Vanaf juni wordt het Astra-gamma uitgebreid met een vierde carrosserievariant, een sedan. Opel hoopt met dit model vooral in het oosten van Europa de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen.

Hoewel het nooit officieel bevestigd was is het natuurlijk geen vreemde keus van Opel om haar bestseller als sedan op de markt te brengen. Deze carrosserievariant is vooral populair in Rusland en Turkije waar Opel hoopt een graantje mee te pikken van de groeiende economie. Opel positioneert de Astra sedan nadrukkelijk als 'compact' en prijst hem als goedkoop alternatief voor sedans uit hogere prijsklassen.

Downsizing?
Het lijkt alsof we in steeds kleinere auto's gaan rijden; de Polo in plaats van een Golf, de 1-serie in ruil voor een 3-serie, enzovoort. Wanneer we echter goed gaan kijken blijken de buitenmaten de afgelopen jaren flink te zijn toegenomen. Dit is bij de 'compacte' Astra niet anders. Qua formaat is hij namelijk groter dan de laatste generatie Vectra terwijl dat model toch echt een segment hoger was gepositioneerd. Dit laat maar weer zien dat de term 'compact' door de jaren heen een rekbaar begrip is gebleken.

Zuinig
De Astra sedan wordt vanaf september leverbaar met de keuze uit vijf motoren, drie benzine-exemplaren (100, 140 en 180 pk) en twee diesels (110 en 130 pk). Deze twee 1.7 CDTI ecoFLEX-exemplaren worden uitgerust met een start/stop-systeem waardoor het verbruik op 3,7 l/100 km komt te liggen. Twee modellen (140 pk benzine, 130 pk diesel) komen dankzij hun lage verbruik in ieder geval tot 1 januari 2013 in de 20% bijtelling-categorie. En vanaf begin volgend jaar gaat Opel de nieuwe SIDI-motoren introduceren waarmee dit fiscale voordeel ongetwijfeld voortgezet gaat worden. Opvallend is dat de twee lichtste motoren buiten de fiscale boot vallen, deze moeten waarschijnlijk net te hard trekken aan de ruim bemeten Astra.

Uitrusting
Naast te zijn uitgerust met een moderne look kan de nieuwe Astra sedan worden voorzien van een breed assortiment aan technische snufjes. AFL+ (Advanced Forward Lighting), Bi-Xenon, FlexRide, AGR-stoelen en meerdere entertainmentsystemen zijn slechts een kleine greep uit de mogelijkheden.

De Opel Astra sedan is per direct te bestellen en staat vanaf september in de showroom.</em> <em>Prijzen zijn nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model