Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Astra OPC Extreme

Nieuws: Opel Astra OPC Extreme

Compromisloos sportief: Opel Astra OPC Extreme

03.03.2014

Bij een Opel Astra OPC schreeuwt men niet meteen om extra vermogen, de 280 paardjes zijn meer dan genoeg om het een serieus pittige auto te maken. Toch heeft Opel er een schepje bovenop gedaan en een straatlegale racer gecreëerd. Maak kennis met de Opel Astra OPC Extreme.

Compromisloos sportief, dat is wat Opel zelf van de OPC Extreme zegt. De auto is op en rond de Nürburgring ontwikkeld en is direct gebaseerd op de VLN-racer van Opel. Die werkt z’n races af op de ‘Groene Hel’, dus ze blijven dicht bij huis met deze extremist.

Vliegensvlug
Die compromisloze sportiviteit komt vooral terug in de wegligging van de OPC Extreme. Want dat is vooral door middel van gewichtsbesparing geoptimaliseerd. Veelvuldig gebruik van koolstofvezel maakt dat dieet mogelijk. De motorkap, wielen, achterspoiler en het dak zijn slechts een greep van de onderdelen waar in totaal 100 kilogram gewicht op is bespaard. Reken dus maar op vliegensvlug bochtenwerk en snelle acceleraties. Aan snelheid komt de Astra OPC Extreme namelijk niets tekort. Opel’s snelste krijgt ook de sterkste viercilinder ooit in een productie-Opel: een opgepepte 2.0 liter turbo die 300 pk naar de voorwielen stuurt. Die power wordt in toom gehouden door remschijven van de professionals van Brembo. 370 mm grote schijven welteverstaan, die speciale Extreme banden afremmen.

Tweezitter
Binnenin de Opel Astra OPC Extreme vind je een rolkooi in plaats van de achterbank, dus de kids moeten thuisblijven. In de wél aanwezige sportstoelen word je door vierpuntsgordels op je plaats gehouden. Eenmaal daarin gezeteld geeft een met suède overtrokken, CFRP stuur je de feedback die je wil voelen.

Afhankelijk van de populariteit van de Astra OPC Extreme gaat Opel hem in beperkte oplage bouwen. Volgende week staat hij in ieder geval op de Autosalon van Genève om z’n officiële debuut te maken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model