Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Astra GTC Paris

Nieuws: Opel Astra GTC Paris

Opel durft: Astra GTC Paris

08.09.2010

Normaliter is een concept bedoeld als opwarmertje voor het productiemodel. Niet in het geval van de nieuwe Opel Astra GTC. Opel heeft de 3-deurs Astra eigenlijk al lang en breed klaar en toch laten ze hem nog niet los. Maar om ons geduld niet teveel op de proef te stellen zetten ze in Parijs een studie op basis van het definitieve resultaat neer: het is de omgekeerde wereld.

Op de Autosalon van Parijs moet de nieuwe Astra Sports Tourer de show stelen, vindt Opel. De stationvariant van de Astra is namelijk een van Opel's belangrijkste modellen en nog een officiële onthulling van een nieuw model in de Franse hoofdstad zou verdeelde aandacht betekenen. Dat wil men daar in Rüsselsheim niet en daarom stellen ze de nieuwe Astra GTC nog maar een half jaar uit. De 3-deurs Astra krijgt de volle aandacht in Genève. Teleurstelling kan daarentegen voor een valse start zorgen en dat is dan ook weer niet de bedoeling. Zodoende neemt Opel alsnog de Astra GTC mee naar Parijs maar dan als concept. Op één of andere manier is dat toch anders. Vreemd, want de Opel Astra GTC Paris is alles behalve een auto waaraan je zomaar voorbij loopt waardoor deze alsnog de nodige aandacht opeist.

OPC-belichaming
Opel AstraMaar goed, als opwarmertje is de studie zeker geslaagd. Want wat ziet de Astra GTC Paris is gelikt uit! Opel heeft zijn huidige designtaal met de vloeiende lijnen en scherpe vouwen zoveel mogelijk benut. Uiteraard hebben de ontwerpers een aantal 'overdreven' onderdelen aan de GTC Paris toegevoegd om hem spectaculairder te laten ogen. Zo zullen de gigantische 21 inch qua maatvoering het productiemodel waarschijnlijk niet halen. De aerodynamische voorspoiler zouden we straks wel tegen kunnen komen maar dan uitsluitend voorbehouden aan de OPC-versie.

Focus RS
Opel AstraEr wordt overigens beweerd dat alleen de 3-deurs Astra er als OPC verschijnt. En onderhuids zou een 'zeer sterke krachtbron' schuilgaan meldt Opel. In de wandelgang wordt gesproken over een vermogen van om en nabij de 300 pk afkomstig uit een geblazen tweeliter viercilinder. Je raadt het al: doelwit is de Ford Focus RS. Voor zij die dit allemaal iets te veel van het goede vinden, wees gerust, het 2.0 liter blok komt ook in minder potente variant in de 4,46 meter lange coupé te liggen. Denk daar bij aan zo'n 250 pk; nog altijd meer dan de vorige generatie GTC OPC. Instappen kan met de 1.4 en 1.6 turbomotoren van Opel, goed voor vermogens variërend tussen de 120 en 180 pk. En een start/stop-systeem wordt op alle modellen gemonteerd om het verbruik enigszins te drukken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model