Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Agila

Nieuws: Opel Agila

Vrouwenauto?

14.05.2007

Opel richt zich met de compleet nieuwe Agila niet op de oude generatie, maar op de moderne vrouw met een actieve levensstijl. Zij wil werken, fitnessen, winkelen, vrienden ontmoeten en voor alles de tijd vinden. Tenminste, zo ziet Opel de nieuwe Agila-rijder. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe 'kleine' Opel is daar dan ook rekening mee gehouden.

Compacte van buiten, ruim van binnen

Nieuws Opel AgilaDe nieuwe Agila heeft een vriendelijk en tegelijk herkenbaar Opel-gezicht. Het lijnenspel heeft wat weg van de Corsa. Volgens Opel is de Agila een stadsauto die met zijn compacte afmetingen zeer wendbaar is in de stad. Tegelijkertijd moet de auto volgens zijn scheppers voldoende ruimte bieden aan vijf inzittenden en hun bagage. De nieuwe Agila meet een lengte van 3.74 m, een breedte van 1.68 m en een hoogte van 1.59 m. Vooral de relatief ruime hoogte zorgt voor veel hoofdruimte zowel vóór- als achterin. Veel opbergvakken maken het mogelijk om alle losse spulletjes kwijt te kunnen. De leuning van de achterbank kan in een handomdraai worden neergeklapt waardoor er maar liefst 1.100 liter bagageruimte ontstaat.

Frisse kleuren

Nieuws Opel AgilaDe vormgeving van het interieur is net als het exterieur vriendelijk en gericht op de vrouw. De ronde vormen van het dashboard en instrumentarium moeten vrouwelijke kopers weten aan te spreken. Leuk detail is de losgeplaatste toerenteller bovenop het dashboard. Frisse kleuren waaronder oranje en blauw zijn leverbaar in het interieur.


1.0 en 1.2 benzinemotoren

Nieuws Opel AgilaMotorisch biedt Opel voorlopig de keuze uit een 1.0 liter driecilinder met 65 pk en een 1.2 liter viercilinder met 86 pk. Beide motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. De 1.2 is optioneel ook de koppelen aan een automaat. In een later stadium zal er ook een 1.3 liter dieselmotor (75 pk) aan het gamma worden toegevoegd. Standaard is elke Agila voorzien van twee front- en zij-airbags. Optioneel levert Opel ook gordijnairbags en ESP.

Voorjaar 2008 bij de Opel-dealer

De nieuwe Opel Agila staat als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt (september 2007). Het model zal vanaf het voorjaar van 2008 bij de dealers staan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model