Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Adam

Nieuws: Opel Adam

Naam Opel Junior wordt Adam

09.05.2012

Niet Prima, maar Adam. Dat is de naam van de nieuwe kleine Opel die zijn debuut maakt op de Autosalon van Parijs eind september. Opmerkelijk is dat de modelnaam niet eindigt op de letter ‘A’ zoals Opel dat voorheen traditioneel hanteerde bij de benaming van hun modellen.

Gedurende de eerste tekenen van de nieuwe Opel werd Junior lange tijd als naam gebruikt. Het bleek slechts om een werktitel te gaan, terwijl ondertussen Allega als definitieve naam werd geopperd. Geen onlogische gedachte aangezien Opel doorgaans hun modellennamen laat eindigen op een 'A'. Maar Allega is het niet geworden. Ook geen Prima zoals sommige media kort voor de officiële bekendmaking van de werkelijke naam nog dachten. Nee, Opel breekt met tradities en noemt hun toekomstige A-segmenter Adam.

Personalisatie
Hoewel Opel met Adam niet volledig afstand van de letter 'A' doet (integendeel zelfs), breekt het met de regels omdat de nieuwe auto dat naar eigen zeggen ook doet: 'De Adam is zo anders. Aan de ene kant heeft hij iets universeel, aan de andere kant hoeft straks geen Opel Adam dezelfde te zijn vanwege de omvangrijke personalisatiemogelijkheden'.

Parijs
De nieuwe, 370 meter lange Opel Adam zal voor het eerste live te zien zijn op de Autosalon van Parijs. Eind september vangt die beurs aan. Vervolgens staat rond de jaarwisseling het showroomdebuut gepland.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model