Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Adam

Nieuws: Opel Adam

‘Geen elektrische, wel een Opel Adam OPC’

12.11.2012

Opel had het graag gewild maar heeft toch besloten geen elektrische Adam uit te brengen. Te hoge ontwikkelingskosten en inherent daaraan een onaantrekkelijke vraagprijs hebben doen besluiten de stekker uit het project te trekken. De ambities om een potige Adam OPC uit te brengen blijven wel van kracht.

De kleine Adam is een frisse wind door de gelederen van Opel. Het nota bene kleinste Opel-model ooit moet een hogere consumentenwaardering voor het merk gaan kweken. Aan de hand van een opvallend design, een waslijst aan personalisatiemogelijkheden en een keuzerijk motorenpalet aast Opel met de Adam op het charisma dat rond de MINI en Fiat 500 hangt. Deze beide premiummodellen zullen ook leverbaar worden met een elektrische aandrijflijn, en dus wilde Opel ook een Adam EV. Als technische basis zou de Chevrolet Spark EV gebruikt worden, maar de conclusie uit een voorafgaand haalbaarheidsonderzoek luidt dat een elektrische Adam nooit rendabel kan zijn. "Een hoge(re) vraagprijs voor de Adam EV vragen is geen optie, want consumenten zijn niet bereid een dergelijke investering te plegen", aldus Opel´s hoofdingenieur Dieter Metz tegenover Automotive News. "De ontwikkelingskosten voor elektrische auto's zijn momenteel gewoonweg te hoog en daarom is de stekker uit de Adam EV getrokken. De business case rond een dergelijk model is alleen sluitend te krijgen als de productieaantallen van dit soort auto´s in de hele industrie flink stijgen."

Adam OPC
Terwijl het nieuws rond het overgaan van een elektrische Adam ons bereikt duiken er verhalen op van een Adam OPC. Geen onlogische gedachte want - jawel - ook diens aartsrivalen zijn in een snelle variant verkrijgbaar. Die van de Italianen luistert alleen als je Abarth 500 roept en de Engelsen maken al tijden furore met de MINI Cooper S (JCW). Bovendien zou een Adam OPC stukken goedkoper te ontwikkelen zijn dan een elektrische variant en minstens, zo niet beter, zijn voor het imago van Opel. Een potentiële motorkandidaat ligt immers ook al klaar in de schappen van OPC, namelijk de geblazen 1.6T die ook in de heetste Corsa ligt. Opel zelf houdt de lippen rond een eventuele Adam OPC nog stijf op elkaar, maar dezelfde Dieter Metz kon dat niet door te zeggen dat "het chassis van de Adam veel meer aankan dan dat van de Corsa OPC". Is dat een hint?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model