Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Adam S

Nieuws: Opel Adam S

Opel Adam S te koop vanaf 23 mille

25.11.2014

Opel heeft de sportieve Adam S aan de prijslijst toegevoegd. Bestellen kan per direct voor € 22.995,-. Liever eerst bewonderen? Dat is mogelijk bij de dealer vanaf begin volgend jaar.

De Adam is de kleinste Opel op markt en dan klinkt 23 mille voor de Adam S als een buitensporig tarief. Echter de Opel Adam is niet zo compact als de kleinste modellen van de meeste andere merken; hij valt tussen het A-segment en het B-segment in. Een direct prijsvergelijk met vergelijkbare pocket rockets daarbuiten is hierdoor niet echt appels met appels vergelijken.
De auto die misschien wel het meest in de buurt komt van de Opel Adam S is de Mini Cooper. Die heeft een 136 pk sterke driecilinder aan boord en is er (zonder sportieve accessoires) vanaf € 21.495,-. Om toch nog een indicatie te geven: de Citroën DS3 1.6 THP Sport Chic, goed voor 163 pk, staat in de boeken vanaf € 25.590,-.

Rappe rakker
Opel rust de Adam S uit met een 1.4 Turbo, die 150 pk levert. Het koppel reikt tot 220 Nm en is volledig van kracht tussen 2.750 tot 4.500 toeren per minuut. Voor het schakelwerk dient een manuele 6-bak ter hand worden genomen, en wie de transmissie vlot weet te bedienen kan in 8,5 seconden naar de 100 km/h snellen. Als topsnelheid wordt 210 km/h opgegeven.

Bochtenfanaat
Maar Opel beweert dat de Adam S niet alleen in rechte lijn vlot is. Sterker, volgens het Duitse merk zijn bochten een tweede natuur. Het onderstel en de stuurinrichting van de Adam S zijn daartoe speciaal ontwikkeld. Bovendien beschikt 'ie over verbeterde remmen dankzij de ingrepen van OPC Performance. Verder is de Adam S zoal te herkennen aan de voorspoiler, de zijskirts, de achterspoiler en de verchroomde uitlaatpijp. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer LED-verlichting rondom, Recaro-sportstoelen en automatische airconditioning.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model