Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Adam Rocks

Nieuws: Opel Adam Rocks

Opel Adam Rocks is twee-in-één concept

06.03.2013

De Opel Adam Rocks geeft ons een voorproefje van een tweetal nieuwe varianten op basis van de Adam. Zowel een cabriolet alsook crossover staan op stapel en de Adam Rocks combineert ze.

Een ware kampioen in het individualiseren, zo omschrijft Opel deze Adam Rocks concept. Het model is gebaseerd op een reguliere Adam, maar is voorzien van een additioneel ruig exterieur met aangezette bumpers, een toegenomen spoorbreedte en forse 18 inch lichtmetalen wielen. Het zorgt ervoor dat de Adam een avontuurlijk karakter meekrijgt, ondanks dat de techniek hier verder niet op is aangepast.

IntelliLink
Tevens een primeur is de komst, of beter gezegd, het gemis van het dak. De Rocks beschikt over een soortgelijke constructie als bijvoorbeeld de Fiat 500C en de Citroën DS3 Cabrio, waarbij een stoffen schuifdak zich kan openen tussen de bestaande dakbogen. Groot voordeel van deze constructie is dat er geen ruimte verloren gaat van de bagageruimte, aangezien de stoffen kap hier bovenop rust. Een nieuwe opvallende feature is het IntelliLink infotainment systeem dat rekening houdt met de weersomstandigheden en het dak in geval van regen automatisch sluit. Handig wanneer je, op een warme dag, de Adam met het dak open voor je huis parkeert en er plotseling een regenbui overtrekt.

Productie
De Adam Rocks staat als studiemodel te schitteren op de Autosalon van Genève, maar reken er maar op dat dit model redelijk ongewijzigd in productie gaat. De vraag is alleen of ze de cabriolet en crossover combineren zoals in deze conceptcar of dat ze beide modellen afzonderlijk van elkaar zullen presenteren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model